Petry Zsolt sorsára jutott Jens Lehmann a Herthánál

Csaknem napra pontosan egy hónappal azután, hogy Petry Zsolt a lapunkban megfogalmazott véleménye miatt ki lett rúgva a Hertha BSC-től, újabb korábbi válogatott kapusnak kell távoznia a klubtól botrányos körülmények között. A németek korábbi 61-szeres válogatottja, Jens Lehmann egy rasszistának minősített privát üzenet miatt veszítette el a berlini együttes felügyelőbizottságában betöltött pozícióját.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 05. 05. 14:20
null
Forrás: twitter.com/jenslehmann
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Petry Zsolt április 4-én lett kirúgva, miután a hivatalos indoklás szerint a Hertha kapusedzőjeként a klub értékrendjével nem összeegyeztethető nyilatkozatot tett a lapunknak adott interjúban. Alig több mint egy hónappal később hasonló okból távozik Jens Lehmann is a berlini együttestől. A vb- és Eb-ezüstérmes, egykor az Arsenal, a Dortmund és az AC Milan kapuját is védő Lehmann a Hertha felügyelőbizottságának a tagja volt, ám egy privát üzenetét nyilvánosságra hozták, amelyben rasszista megnyilvánulást véltek felfedezni, amiért mennie kellett.

Az ügy előzménye, hogy a Sky televízió szakértőjeként dolgozó, korábbi 12-szeres német válogatott Dennis Aogo az Instagramon megosztott egy WhatsApp-üzenetet, amelyben Lehmann Aogóra utalva azt írta: „Dennis a ti fekete emberetek, hogy meglegyen a kvóta?”. Az üzenetet a korábbi kapus vélhetően véletlenül küldte el a német anyától és nigériai apától született Aogo számára. Mivel a teljes beszélgetést nem ismerjük, mert ki van takarva, a pontos kontextus sem ismert, amely alapján alaposabban meg lehetne ítélni Lehmann szavait. Íme Aogo posztja:

Lehmann később a Twitter-oldalán jelezte, bocsánatot kért az üzenetéért: „A mobiltelefonomról Dennis Aogónak küldött üzenetben létrejött benyomásért bocsánatot kértem a Dennisszel való beszélgetés során. Korábbi válogatott játékosként ő nagyon rátermett és jó fellépésű szakértő, aki emeli a Sky színvonalát” – írta Lehmann, akin ez már nem segített.

A Hertha befektetőjének, Lars Windhorstnak az egyik szóvivője szerdán közölte, hogy a Windhorst által irányított cég felbontotta az 51 éves szakemberrel kötött tanácsadói szerződést, ezzel Lehmann a Herthánál elfoglalt pozíciójából is távozott, írta az MTI. Lehmann egy évvel ezelőtt Jürgen Klinsmann helyére érkezett Windhorst cégéhez, és ezzel a berlini klub felügyelőbizottságába.

„A Hertha BSC távol tartja magát a rasszizmus minden formájától, az ilyen kijelentések pedig egyáltalán nem felelnek meg azoknak az értékeknek, amelyekért klubunk kiáll és aktívan kampányol” – kommentálta a történteket Werner Gegenbauer, a Hertha elnöke. Tehát a berlini klub hivatalos állásfoglalása nagyon hasonló ahhoz, amellyel Petry Zsolt kirúgását is indokolták.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.