Botrányos bejegyzés és fegyelmi előzi meg a döntő döntőjét

Négy meccs után 2-2-re áll a Szolnoki Olajbányász és a Falco-Vulcano Energia KC döntője a férfi kosárlabda-bajnokságban, szerdán az egyik biztosan aranyérmes lesz. A szolnokiak másodedzője, Szarvas Gábor túllőtt a célon egy szurkolóknak szóló bejegyzéssel, ami miatt a szombathelyiek tiltakoznak, és a szövetséghez fordultak, a Szolnok pedig fegyelmi indít az alkalmazottja ellen.

Magyar Nemzet
2021. 05. 25. 18:53
null
Szombathely, 2021. május 24. A szombathelyi Váradi Benedek (b) és Shane Gibson, a szolnoki csapat játékosa a férfi kosárlabda NB I döntõjében, a 4. összecsapáson, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Szolnoki Olajbányász mérkõzésen a szombathelyi Arena Savariában 2021. május 24-én. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A végletekig kiélezett a csata, szerdán este viszont minden eldől, tovább húzni már nem lehet: vagy a Szolnok, vagy a Falco bajnoki címet ünnepelhet. Az egyik csapat három győzelméig tartó párharc állása 2-2, mindkét együttes megnyerte a hazai mérkőzését, és most Szolnokon kerül sor a döntő döntőjére. A kiélezettség persze a hangulatra is vonatkozik, a tét nagysága olykor a kelleténél is jobban felkorbácsolja az indulatokat.

Ezért is volt kár azért a bejegyzésért, amelyet a Szolnoki Olajbányász egyik edzője, Szarvas Gábor tett közzé a közösségi oldalán, és amely teljesen felesleges vihart kavart. Hétfőn a Szolnok kikapott Szombathelyen, és Szarvas Gábor ezt követően tette ezt közzé:

 

 

Szombathelyen ki is verte a biztosítékot a bejegyzés, és a Falco vezetősége közleményt adott ki, amelyet szó szerint idézünk:

„Tisztelt Szurkolóink! Tisztelt Kosárlabda-barátok!

A Falco KC Szombathely tegnap hatalmas küzdelem után fontos győzelmet szerzett a Szolnoki Olajbányász ellen, és kiegyenlítette a párharcot. A mérkőzést követően a szolnoki másodedző, Szarvas Gábor a sport szellemiségével nem összeegyeztethető módon üzent a közösségi médián keresztül a szolnoki szurkolóknak. Az abban foglalt uszító hangnemet, továbbá az ellenfél játékosainak a megfélemlítésére irányuló felhívást klubunk mélységesen elítélendőnek tartja.

Amellett, hogy véleményünk szerint ezzel több – az MKOSZ által megfogalmazott – etikai és fegyelmi szabály ellen vétett, az első két szolnoki mérkőzésen történtek fényében (válogatott játékosaink kórusban szidása, a privát közösségi oldalakon történt üzenetek, fenyegetések, a mérkőzések után csapatunkat úgy kellett kimenekíteni a szolnoki csarnokból) különösen sportszerűtlennek találjuk az efféle megnyilvánulásokat. Álláspontunk szerint a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének a feladata, hogy minden körülmények között megvédje a játékosokat, azon belül is megkülönböztetett figyelemmel a magyar, illetve a magyar válogatott kosárlabdázókat.

Klubunk a fenti atrocitást jelezte a szövetség illetékes bizottságai felé, bízva abban, hogy azt kellő súllyal szankcionálják, és a jövőben nem kerülhet sor sportszakember részéről hasonló sportszerűtlen magatartásra!”

A válasz Szolnokról érkezett, az Olajbányász is közleményt adott ki, ezt is változtatás nélkül közöljük:

„Tisztelt Kosárlabda-szurkolók!

A tegnap másodedzőnk, Szarvas Gábor közösségi médiában közölt posztjától elhatárolódunk. Klubunk szellemiségével nem összeegyeztethető a balul sikerült bejegyzés tartalma, ennek következményeként fegyelmi vizsgálatot indítunk másodedzőnk ellen.

Szolnoki Olajbányász”

Ezek után aligha véletlen, hogy a Bb1.hu szakportálnak nyilatkozva a szolnoki vezetőedző a szurkolásra is kitért: „Szeretném a szurkolókat meginvitálni erre a remek eseményre és megkérni őket, hogy sportszerűen támogassák a kedvenceiket, mert mindkét csapat megérdemli ezt. Remélem, hogy mindenki élvezni fogja a holnapi meccset.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.