Drámai csatában őrizte meg a pályaelőnyét a döntőben a Szolnok

Nem színvonalas, de rendkívül harcos és izgalmas mérkőzést hozott a férfikosárlabda-bajnokság döntőjének harmadik mérkőzése. A házigazda Szolnok rosszul kezdett, ám a Falco később visszaesett, és csak Perl Zoltánnak köszönhette, hogy hosszabbításra tudta menteni a mérkőzést, amelyet végül a Szolnok 91-77-re nyert meg. A párharc állása ezzel 2-1 az Olajbányász javára, amely hétfőn Szombathelyen győzve már bajnok lehet.

2021. 05. 21. 18:15
Szolnok kosárlabda
Minden egyes labdáért hatalmas csata dúlt Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hátrányból indult a Szolnok a Falco ellen, amikor a párharc 1-1-ről folytatódott. A szombathelyi csapat a legjobb összeállításával utazhatott el a Tisza partjához a férfi bajnoki döntő harmadik meccsére, ugyanakkor a házigazda nélkülözte az egyik kulcsjátékosát, Marjan Cakarunt, akit a második mérkőzésen már az ötödik percben fejelés miatt kiállítottak, és ezért egymeccses eltiltást kapott. A szolnoki center erről ezt nyilatkozta a klubja honlapjának:

– A csapattársaimtól, az edzőimtől már bocsánatot kértem a tegnapi kiállításom miatt, most szeretném megtenni ugyanezt a szurkolóink kapcsán is. Az incidensről csak annyit, hogy mindannyian emberek vagyunk, hibázunk, ahogy hibáztam én is, de engem úgy neveltek, hogy ha valaki direkt módon hergel, akkor férfiként álljak ki magamért, nézzek szembe a provokátorral, ne pedig dobáljam magam, hiszen az a klub, amelyiknek a mezét viselem, nem ezt érdemli.

Ezután még megígérte, hogy a társai százötven százalékkal harcolnak majd, a szurkolóktól telt házat és erőt adó buzdítást kért. Mindkettőt megkapta, ám az erő az első negyedben nemigen érvényesült, illetve, ha mégis, akkor szombathelyi oldalon. A szolnokiak pontatlanul dobtak, döcögősen kosárlabdáztak, a Falco pedig higgadtan, türelmesen játszva szép lassan elhúzott kilenc ponttal, amit a játékrész végére a hazai csapat lefaragott hétre, azaz végzetes különbség nem alakult ki.

 

Minden egyes labdáért hatalmas csata dúlt
Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre

 

 

A folytatásban mindkét együttes sokat hibázott, ez a mérkőzés színvonalában elmaradt a párharc előző két találkozójától. A vendégeknél csak Perl Zoltán hozta a kellő szintet, a házigazdánál pedig Angelo Warner vitte a hátán a csapatot, egyiküknek sem akadt társa a pontszerzésben ebben az időszakban. Perl egyébként már a szünetig 17 pontig jutott, ami kiemelkedő teljesítmény, ám egyedül nem tudott megnyugtató előnyt kiharcolni a második félidőre (27-35). Warner továbbra is nagy kedvvel játszott, a Falco viszont nagyon rosszul, és így a Szolnok három perc alatt átvette a vezetést, tizenkét pontot dobott ennyi idő alatt kettő ellenében. Kínlódott mindkét csapat, rengeteg volt a hiba, csak a küzdelem hevességére nem lehetett panasz. Amikor a Falco fordíthatott volna, nem tette meg, a Szolnok pedig nem tudott ellépni, de minden egyes labdáért ádáz harc dúlt. Továbbra is kevés volt a kosár, de legalább izgalmasan teltek az utolsó percek. Öt másodperccel a vége előtt Subotic büntetőjével két ponttal vezetett a házigazda, Perl Zoltánt faultolták, aki kötélidegekkel mindkét büntetőjét bedobta, és a hátralévő egy másodperc ezúttal nem volt elég a Szolnoknak az újabb kosárhoz.

A hosszabbítást két duplával és egy triplával 7-0-lal kezdte a hazai csapat, és a Falco ezt már nem tudta ledolgozni. A Szolnok nyert, nem veszítette el a pályaelőnyét, és hétfőn Szombathelyen már bajnok is lehet.

Férfi döntő, harmadik mérkőzés: Szolnoki Olajbányász–Falco-Vulcano Energia KC 81-77 (13-20, 14-15, 22-9, 16-21, 16-12). A párharc állása 2-1 a Szolnok javára, a negyedik meccset május 24-én, hétfőn 20 órakor játsszák Szombathelyen.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.