Thomas Müller is készül a magyar válogatott ellen

A német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw szerda kora délután kihirdette a 26 fős keretét a nyári Európa-bajnokságra. Ahogy arra számítani lehetett, az elmúlt években mellőzött világbajnokok közül Thomas Müller és Mats Hummels is visszatér a csapatba, amely többek közt Magyarországgal mérkőzik meg a csoportkörben.

Magyar Nemzet
2021. 05. 19. 13:37
Thomas Müller
Thomas Müller korábban jó viszonyt ápolt Joachim Löwwel Fotó: Europress/AFP/Anke Waelischmiller
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy fontos kérdésre már a kerethirdetés előtt választ kaptunk, ugyanis a Dortmund utóbbi időben kiváló formában futballozó sztárja, Marco Reus tegnap elébe ment a mai sajtótájékoztatónak, és az Instagram-oldalán jelentette be, hogy nem megy az Eb-re, amelyről közösen hozott döntést a szövetségi kapitánnyal. Ott van viszont Joachim Löw csapatában és Mats Hummels, a 2014-ben aranyérmes gárda két alapembere, akik 2018 óta nem léptek pályára a válogatottban. No nem azért, mert nem akartak, hanem azért, mert nem hívták őket.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Marco Reus (@marcinho11) által megosztott bejegyzés

Az utóbbi hónapokban azonban Löw a rossz eredmények hatására (6-0-s fiaskó Spanyolországtól, 2-1-es vereség Észak-Macedóniától) kénytelen volt engedni a kritikáknak, annál is inkább, hogy bejelentették, az Eb után távozik a szövetségi kapitányi posztról. Ezután elmondta, szeretne szépen búcsúzni, ehhez pedig a legjobbakra van szüksége. – Meg kellett adnom a lehetőséget a fiataloknak a fejlődésre, de a sikeres Eb-szereplés most mindent felülír – magyarázta Löw a mai sajtótájékoztatón.

Müller és Hummels mellett ugyanakkor nem kap új esélyt Jérome Boateng, akit ugyancsak sokan visszaköveteltek a válogatottba, miután fontos szerepet játszott a Bayern München tavalyi tarolásában. Löw méltatta a 32 éves játékost, ám megítélése szerint Hummels rutinja elegendő lesz a védelemben.

A németek azért nemcsak a múlt nagyágyúival akarnak az éremért harcba szállni az Eb-n, hiszen a Bayern 18 éves tehetsége, Jamal Musiala is ott van a listán, akit nemrég az angol válogatott elől sikerült elcsábítaniuk a németeknek. Térdsérülése miatt kimaradt a Barcelona kapusa, aki legutóbb, a rossz emlékű, Észak-Macedónia elleni vereségkor védte a német kaput március végén. Ugyanakkor tagja a csapatnak a Bayernből Leon Goretzka, akinek a szereplése kérdéses volt ugyancsak sérülés miatt.

Thoma Müller 2018 után újra a válogatottban Fotó: DPA/Picture-Alliance/AFP/Jürgen Fromme

A 26 fős keretből 17-en a Bundesligában, hatan a Premier League-ben futballoznak, egy-egy labdarúgó pedig a La Ligából, a Serie A-ból és a Ligue 1-ból érkezik. Öten voltak tagjai a 2014-ben világbajnok csapatnak, a már említett Müller és Hummels mellett Manuel Neuer, valamint Matthias Ginter. A keret legértékesebb tagja a Bayern München középpályása, Joshua Kimmich, akit a Transfermarkt 90 millió euróra tart.

Az elmúlt évek hullámzó szereplése ellenére ez egy bombaerős csapat, amely sok fejtörést okozhat és stábja számára az Eb-n. Magyarország június 23-án Münchenben mérkőzik meg a németekkel a csoportkör záró fordulójában. A kvartett másik két együttese közül Franciaország is keretet hirdetett már, Portugália pedig holnap teszi meg ugyanezt.

A német válogatott Eb-kerete:

Kapusok: Bernd Leno (Arsenal – Anglia), Manuel Neuer (Bayern München), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt)

Védők: Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach), Robin Gosens (Atalanta), Christian Günter (Freiburg), Marcel Halstenberg (RB Leipzig), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Lukas Klostermann (RB Leipzig), Robin Koch (Leeds United), (Chelsea), Niklas Süle (Bayern München)

Középpályások: Emre Can (Borussia Dortmund), Serge Gnabry (Bayern München), Leon Goretzka (Bayern München), (Manchester City), Kai Havertz (Chelsea), Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach), Joshua Kimmich (Bayern München), Toni Kroos (Real Madrid)

Támadók: Jamal Musiala (Bayern München), Thomas Müller (Bayern München), Florian Neuhaus (Borussia Mönchengladbach), Leroy Sané (Bayern München), Kevin Volland (Monaco), Timo Werner (Chelsea)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.