Véres döntő hozta meg a magyar Eb-aranyat Szkopjéban + videó

Váncza István arany-, Lévai Tamás ezüstérmes lett az U23-as birkózó Európa-bajnokságon.

Magyar Nemzet
Forrás: MBSZ2021. 05. 23. 20:10
null
Krisztian Istvan VANCZA (HUN) Fotó: Kadir Caliskan / UWW Forrás: MBSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szkopjében rendezett U23-as birkózó Európa-bajnokság zárónapján összesen négy magyar kötöttfogású versenyző volt érdekelt, s közülük ketten a döntőben léptek szőnyegre. A junior-vb- és Eb-3. Váncza István (67 kg, Ferencváros) a kadet Eb-2. török Kadir Kamal ellen küzdött egy hatalmasat és „véreset”. Az első menetben nagyszerűen védekezett, a másodikban 2-0-s hátrányba került, ám egy emelése után a 2-2 már neki kedvezett: a később szerzett pontjaival ő lett a kontinensbajnok. Diadala értékét növeli, hogy sérülten vívta ki, néhány hete eltört a bordája, ezen a versenyen pedig szétfejelték, folyamatosan vérzett a mérkőzésein. Váncza István már szombaton is bekötözött fejjel fejezte be az elődöntős meccsét, mert az agresszív azeri ellenfele többször lefejelte.

Váncza István harci sérüléssel:

Fotó: MBSZ

Második vasárnapi finalistánk, a junior Eb-győztes Lévai Tamás (82 kg, Honvéd) nagyot küzdött, de 3-1-re kikapott az orosz Samil Ozsajevtől, így ezüstérmes lett. A másik két magyar közül Kecskeméti Krisztián (60 kg, Cegléd) a bronzmérkőzésen hiába vezetett a fehérorosz Vladiszlav Pribilszki ellen, érthetetlen módon megintették fejelésért, s a 3-3 nem neki kedvezett, így ötödik lett. Kajtán Olivér (72 kg, BVSC) kikapott a vigaszágon a német Idris Ibaevtől és kiesett.

A magyar válogatott összesen egy arany-, két ezüst- és két bronzéremmel zárta a szkopjei U23-as Európa-bajnokságot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.