Egy hajszálon múlott, de BL-döntős a Ferencváros!

A címvédő Ferencváros elképesztő csatában jutott be a férfi vízilabda Bajnokok Ligája fináléjába, miután a péntek esti elődöntőben 14-12-re verte az olasz Brescia csapatát. A döntőben egy másik itáliai együttes, a Pro Recco lesz a zöld-fehérek ellenfele.

Magyar Nemzet
2021. 06. 04. 22:14
FTC, Brescia
Varga Dénes (fehér sapkában) csütörtökön nem dobott gólt Fotó: MTI/AP/Marko Drobnjakovic
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csoportkörben két meccsből egyszer sem tudott felülkerekedni a Brescián a Ferencváros, de a legfontosabb pillanatban, a férfi vízilabda Bajnokok Ligája pénteki elődöntőjében már sikerült megtörnie az olasz csapatot. Nem is akárhogy!

A zöld-fehérek az első negyedben varázsoltak, remek blokkokkal akadályozták meg, hogy az olaszok betaláljanak, elöl viszont – Jansik Szilárd vezérletével – ők négyszer is eredményesek voltak. (4-0)

A folytatás azonban nem sikerült ilyen fényesre, mert ugyan a magyar játékosok újabb négy találatot szereztek, de bresciai részről is elkezdtek potyogni a gólok, így a nagyszünetre kettőre csökkent a különbség (8-6), a harmadik játékrész végére pedig még tovább, nullára olvadt. (11-11)

(fehér sapkában) csütörtökön nem dobott gólt, pénteken viszont négyszer is betalált
Fotó: MTI/AP/Marko Drobnjakovic

A feszültség meglátszott a két csapat játékán, a zárónegyed szinte csak a hibákról szólt. Na meg a ferencvárosi játékosok akaraterejéről, akik 12-12-es állásnál, az utolsó húsz másodpercben két góllal a fináléba lőtték magukat.

tanítványai a hazai bajnokságban csak bronzérmet szereztek, de a BL-ben összejöhet nekik a címvédés, ha szombaton 20.30-kor legyűrik a kupasorozatban eddig százszázalékos Pro Reccót, amely a Barceloneta legyőzésével jutott a döntőbe.

Bajnokok Ligája, elődöntő (Belgrád):

FTC-Telekom Waterpolo–Brescia (4-0, 4-6, 3-5, 3-1)

gólszerzők: Varga Dénes, Vámos M. 4-4, Jansik Sz. 2, Sedlmayer, Funtulisz, Zalánki, Constantin-Bicari 1-1, ill. Jokovics, Vlahopulosz 3-3, Renzuto, Dolce 2-2, Alesiani, Gitto 1-1

További eredmények:

az 5–8. helyért:

Waspo Hannover–Olympiakosz 10-8 (2-1, 4-2, 3-3, 1-2)

CN Marseille–Jug Dubrovnik 13-16 (1-1, 4-6, 5-5, 3-4)

elődöntő:

Pro Recco–CN Barceloneta 12-10 (2-4, 4-3, 4-1, 2-2)

Szombati program:

a 7. helyért: Olympiakosz–CN Marseille 13.00

az 5. helyért: Waspo Hannover–Jug Dubrovnik 15.30

a 3. helyért: CN Barceloneta–Brescia 18.00

döntő: FTC-Telekom Waterpolo–Pro Recco 20.30

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.