Cristiano Ronaldo kimaradt a huszonhármas keretből

Szombaton a Chelsea győzelmével véget ért a Bajnokok Ligája 2020/21-es idénye. A szezon legjobbjaiból az UEFA szakértői huszonhárom fős keretet állítottak össze. Az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo nem fért be az álomcsapat keretébe.

Magyar Nemzet
2021. 06. 01. 16:06
Bajnokok Ligája, siker nélkül
epa09064488 Cristiano Ronaldo at the end of the round of 16 Uefa Champions League soccer match Juventus FC vs FC Porto at the Allianz stadium in Turin, Italy, 09 March 2021. EPA/ALESSANDRO DI MARCO Fotó: Alessandro Di Marco Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cristiano Ronaldót hosszú éveken át elsőként írták be a Bajnokok Ligája-szezonok álomcsapatába. A portugál klasszis azonban immár zsinórban a második szezonban maradt ki a huszonhárom fős álomkeretből. Idei teljesítménye alapján nem is meglepő, három gólja nem kiemelkedő, ráadásul az egyenes kieséses fázisban egyszer sem talált be, a Juventusszal pedig már a nyolcaddöntőben, az FC Porto ellen búcsúzott a sorozattól.

Noha ugyanebben a szakaszban esett ki a Barcelona is, a katalánok argentin csillaga öt góljának köszönhetően bekerült az álomcsapatba, egyedüliként azok közül a labdarúgók közül, akik nem jutottak be klubjukkal a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

Az álomkeretbe a végső győztes Chelsea adja a legtöbb játékost, főként védekező szerepkörben játszó labdarúgókat. A másik döntős Manchester Cityből öt futballista került az álomkeretbe, viszont a támadók közé egyik angol klub sem adott játékost. Bekerült viszont természetesen a norvég Erling Håland, aki tíz góljával az idei szezon gólkirálya lett a Bajnokok Ligájában.

A Bajnokok Ligája-idény álomcsapata

Kapusok : Thibaut Courtois (Real Madrid), (Manchester City), Édouard Mendy (Chelsea).

Védok : César Azpilicueta, Ben Chilwell (mindhárom Chelsea), Rúben Dias (Manchester City), Marquinhos (Paris Saint-Germain), (Bayern München).

Középpályások : Jorginho, Mason Mount, (mindhárom Chelsea), Phil Foden (mindhárom Manchester City), Luka Modrić (Real Madrid), Sérgio Oliveira (Porto)

Támadók : Erling Håland (Borussia Dortmund), (mindkettő Paris Saint-Germain), (Bayern München), (Real Madrid), (FC Barcelona).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.