Djokovics a szakadék széléről táncolt vissza Párizsban + videó

Lorenzo Musetti majdnem meglepetést okozott. A 19 éves toszkán teniszező az első és a második szettet is 7:6-ra nyerte meg a világelső Novak Djokovics ellen a Roland Garros negyedik fordulójában. A harmadik és a negyedik játszmát Djokovics hozta, a döntő szettben a szerb 4:0-s vezetésénél Musetti feladta a mérkőzést. Nem várt bonyodalmakba ütközött az első kiemelt, de úrrá tudott lenni a nehézségeken.

Magyar Nemzet
2021. 06. 07. 17:13
Djokovics kiesett
Novak Djokovics nagyon összekapta magát Fotó: Eric Gaillard Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

David Goffin, Nisioka és honfitársa, Marco Cecchinato után igazán nívós ellenfelet sodort az élet Lorenzo Musetti útjába. A világranglista 76. helyén álló 19 éves olasz a világelső Novak Djokovics ellen játszott a Roland Garros negyedik fordulójában. Musetti nem illetődött meg, a toszkán tehetség az első két játszmát megnyerte Djokovics ellen, mindkettő rövidítésben dőlt el az olasz játékos javára.

Djokovics látványosan fordított
Fotó: Eric Gaillard/Reuters

A folytatásban a világelső magára talált: a következő két és fél szettben összesen egy játékot veszített. S hogy miért két és fél szett? Nos azért, mert a 6:1, 6:0-val kiegyenlítő szerb a döntő szettben már 4:0-ra vezetett, amikor Musetti sérülés miatt feladta a mérkőzést. Természetesen fogalmunk sincs, milyen nyavalya kínozta, biztos megvolt rá az oka, hogy idő előtt fejezze be a mérkőzést. Mindenesetre büszke lehet arra, hogy tizenévesként két játszmát is tudott nyerni a világelső ellen a Roland Garroson.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.