Kiakadt az orosz csapatkapitány, kemény szavakkal kritizált

Az orosz labdarúgó-válogatott tegnap este 4-1-es vereséget szenvedett Dánia ellen, és ezzel a B csoport negyedik helyén végezve kiesett az Európa-bajnokságból. Nem viselte jól a kudarcot a nemzeti gólrekordot beállító Artyom Dzjuba, aki többek közt az orosz válogatott játékosainak mentalitását is kifogásolta, és számonkérte a bátorság hiányát társain.

Magyar Nemzet
2021. 06. 22. 9:08
null
Koppenhága, 2021. június 21. Artyom Dzjuba orosz csapatkapitány, miután Oroszország kikapott Dániától a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának harmadik fordulójában Koppenhágában 2021. június 21-én. MTI/EPA pool/Friedemann Vogel Fotó: Friedemann Vogel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arról is emlékezetes lehetett volna a Dánia elleni Eb-meccs Artyom Dzjubának, hogy tizenegyesből megszerezte az első gólját a tornán, amely a válogatott karrierje 30. találata volt, s ezzel beállította Alekszandar Kerzsakov nemzeti rekordját. Az orosz válogatott csapatkapitánya azonban nem ezzel volt elfoglalva a kiesés után, hanem csapata lélektelen játékéval, ami összességében azt eredményezte, hogy még az újonc Finnországot sem tudták megelőzni, és a csoport utolsó helyén zártak.

– Nagy baj, ha a kapusunk az irányító – kezdte őszinte értékelését Artyom Dzjuba a meccs után. – Amint kemény ellenféllel kerülünk szembe, csak annyit tudunk tenni, hogy hátrapasszoljuk neki a labdát. A mentalitásunk miatt nem tudjuk kezelni az ilyen kemény nyomást, és nem vagyunk elég bátrak, hogy támadjunk, amikor arra van szükség. Fel kell fognunk, hogy ez az Európa-bajnokság, ezen a szinten ez kevés. Mindannyiunknak dolgoznunk kell, hogy megfeleljünk az itteni elvárásoknak.

Az orosz válogatott a csoport leggyengébb tagjának tartott Finnországot ugyan legyőzte 1-0-ra, de a százszázalékos Belgium mögött körbeverés alakult ki a másik három együttes között, amelyből Dzjubáék jöttek ki a legrosszabbul. Így Dánia például ugyancsak három ponttal a második helyen továbbjutott, Oroszország viszont biztosan kiesett, és jó eséllyel a finneknek sem lesz elég a harmadik hely a nyolcaddöntőhöz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.