El akarják venni a spanyoloktól azt, amit a legjobban szeretnek

Ma két mérkőzéssel folytatódnak a nyolcaddöntők a labdarúgó Európa-bajnokságon. A pozitív koronavírustesztje miatt hiányzó Ivan Perišić nélkül felálló Horvátország Spanyolországgal találkozik. A végső győzelemre is esélyes, de sérülésektől sújtott Franciaország Svájc ellen lép pályára.

Magyar Nemzet
2021. 06. 28. 10:15
null
A labdától akarják megfosztani a spanyolokat Fotó: JAVIER SORIANO/ POOL / AFP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erre mondják azt, hogy pech. Az eddigi négy horvát gólból kettőt jegyző Ivan Perišić koronavírustesztje pozitív lett, a 32 éves szélsőre a protokoll szerint tíznapos karantén vár, így Zlatko Dalic szövetségi kapitány nem számíthat rá a spanyolok elleni mai nyolcaddöntőn, sőt ha a vb-ezüstérmes eljut addig, akkor minden bizonnyal az elődöntőt is ki kell hagynia az Inter játékosának.

Hiányozni fog a horvátok kulcsembere
Fotó: Justin Tallis/ Pool/AFP

És ez még nem minden: sárga lapos eltiltás miatt a védelem oszlopa, Dejan Lovren sem lehet ott a horvátok kezdőcsapatában. Mateo Kovačić ennek ellenére nem aggódik: a Chelsea-vel idén, a Real Madriddal korábban Bajnokok Ligáját nyert középpályás egyszerűen foglalta össze a lényeget. – El kell vennünk tőlük azt, amit a legjobban szeretnek. A labdát – mondta a zágrábi Dinamo neveltje. Horvátország az Anglia elleni 1-0-s vereséggel kezdte a tornát, majd döntetlent játszott Csehországgal, végül magabiztosan nyert Skócia ellen. Spanyolország két nyögvenyelős döntetlennel indított az Eb-n, a svédek ellen gólt sem rúgott, a lengyelek ellen is csak egyszer talált a kapuba. Végül Szlovákia ellen kiszakadt a gólzsák, 5-0-val melegített Luis Enrique csapata az egyenes kieséses szakaszra.

Jordi Alba (balra) és Álvaro Morata főszereplő lehet ma este
Fotó: MTI/AP/AFP Pool/Lluis Gene

A franciák sem a szerencse kegyeltjei: Lucas Digne, Osmane Dembelé, Adrien Rabiot, Thomas Lemar és Marcus Thuram is megsérült, ennek ellenére sem jelenthet gondot Svájc legyőzése a végső győzelem egyik legnagyobb esélyesének. – Új torna kezdődik. Nehéz menetelésen vagyunk túl, de öt pontunkkal megnyertük az F csoportot, és ez a lényeg – mondta a két éve világbajnokságot nyert francia válogatott kapitánya, Didier Deschamps. Svájc 67 éve járt legutóbb Eb-negyeddöntőben, 1954-ben házigazdaként jutott be a nyolc közé. A csoportharmadikként a 16 közé kerülő gárda minden bizonnyal nem kap sok esélyt a gondokkal küszködő, de így is favoritnak számító franciáktól.

A mai program: Horvátország–Spanyolország, Koppenhága, 18.00, Franciaország–Svájc, Bukarest, 21.00

...

Kövesse az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.