A hollandok máris megtalálták a felelőst az Eb-kudarcért

Távozik Frank de Boer, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, miután a csapata kiesett az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében Csehországgal szemben

Magyar Nemzet
2021. 06. 29. 17:27
null
Frank de Boer holland szövetségi kapitány hiába magyarázott a csehek ellen Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha egyértelműen Hollandia volt az esélyese a vasárnap a Puskás Arénában játszott nyolcaddöntőnek, mégis Csehország győzött 2-0-ra és jutott tovább. A kudarc után Frank de Boer, a hollandok kapitánya egyből a támadások kereszttüzébe került. A meccs után azon melegében még igyekezett kikerülni a jövőjét firtató kérdéseket.

Két nap múlva aztán távozott. A hivatalos hírek szerint ő maga ajánlotta fel a lemondását, amit a szövetség elfogadott.

Az 51 éves szakember – aki játékosként 112-szer szerepelt hazája válogatottjában – tavaly szeptemberben vette át a holland nemzeti együttes irányítását úgy, hogy az eredeti megbízatása 2022 végéig szólt. Frank de Boer vezetésével a hollandok 15 mérkőzésből nyolcat nyertek meg.

A holland szurkolók szivárványos demonstrációt csináltak a mérkőzésből. Ráfáztak, térdre kényszerültek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.