Gólt szerzett a vb-döntőben, idén kifogott rajta a koronavírus

Nem számíthat egyik legjobb játékosára a horvát labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. Ivan Perišić megfertőződött, nem is tartott a horvátokkal a keddi mérkőzés helyszínére, Koppenhágába.

Magyar Nemzet
2021. 06. 27. 8:45
World Cup - Semi Final - Croatia v England
Perisic eddig jól teljesített az Eb-n Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az este folyamán a Horvát Labdarúgó-szövetség megkapta a SARS-CoV-2 vírus tesztelésének eredményeit, amelyek azt mutatták, hogy Ivan Perišić, a válogatott labdarúgója pozitív eredményt adott – olvasható a horvát szövetség hivatalos közleményében.

A 32 éves játékos kihagyja a Spanyolország elleni hétfőn esedékes nyolcaddöntő-mérkőzést.

Nagyon hiányozhat a rutinja a spanyolok ellen
Fotó: Reuters/Darren Staples

Perišić kulcsszerepet játszott nemzeti csapatában az Eb során, a három csoportmérkőzés során két gólt és egy gólpasszt jegyzett.

Az Inter szélsője harminc gólt szerzett eddig a horvát válogatott színeiben. Talán a legemlékezetesebb találatát a 2018-as vb döntőjében érte el, a franciák ellen 4-2-re elveszített fináléban ő szerezte a horvátok első gólját.

Perisic szerződése az Interrel 2022-ben lejár, és több olasz forrás szerint a nyáron elhagyja a bajnokcsapatot, mivel a Serie A címvédője nem tervezi meghosszabbítani a szerződését.

....

Kövesse az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.