Megvan az olasz bajnok Internazionale új vezetőedzője

Gyorsan megtalálta a posztjáról lemondott Antonio Conte vezetőedző utódját az Internazionale labdarúgócsapata, amely kétéves szerződést kötött Simone Inzaghival, aki 22 év után hagyta el a Laziót. Ezzel családi belviszály is kialakulhat Inzaghiéknál, hiszen Simone bátyja, Filippo a rivális milánói klub, az AC Milan legendája.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 06. 03. 19:54
null
FC Internazionale supporters celebrate at Piazza Duomo in Milan on May 2, 2021, after the team won the Italian Serie A Championship title. (Photo by Piero CRUCIATTI / AFP) Fotó: PIERO CRUCIATTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Simone Inzaghi múlt héten távozott az SS Lazio együttesétől, amelyet 22 éven át szolgált játékosként és trénerként. A korábbi válogatott csatár vezetőedzőként öt idényen keresztül irányította a római együttest, amelyet idén – húsz év után először – a legjobb 16 közé vezetett a Bajnokok Ligájában.

Az Internek azt követően kellett új szakembert keresnie, hogy Antonio Conte a múlt héten lemondott, annak ellenére, hogy 11 év után sikerült ismét csúcsra juttatnia a kék-feketéket a Serie A-ban. Conte azért távozott, mert a hírek szerint az Inter a következő hónapokban kiárusítást tervez, több sztárjátékos is távozhat, mivel a világjárvány miatt kialakult helyzetben költségcsökkentési intézkedésekre van szükség a csapatnál.

Ennek ellentmond az ugyancsak mai hír, miszerint a milánói klub egyik legnagyobb sztárja, Romelu Lukaku kijelentette, hogy nem igazol másik gárdához. – Igen, maradok – erősítette meg a belga. – Jól érzem magam az Internél, már a leendő edzőnkkel is egyeztettem. Nagyon pozitív beszélgetés volt.

Simone Inzaghi bátyja, Filippo 11 évig viselte a városi rivális AC Milan mezét, amelyben két olasz bajnoki cím mellett kétszer a Bajnokok Ligáját is megnyerte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.