időjárás 1°C Bianka, Blanka 2021. October 25.
logo

Megvan az olasz bajnok Internazionale új vezetőedzője

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.06.03. 19:54
Megvan az olasz bajnok Internazionale új vezetőedzője

Gyorsan megtalálta a posztjáról lemondott Antonio Conte vezetőedző utódját az Internazionale labdarúgócsapata, amely kétéves szerződést kötött Simone Inzaghival, aki 22 év után hagyta el a Laziót. Ezzel családi belviszály is kialakulhat Inzaghiéknál, hiszen Simone bátyja, Filippo a rivális milánói klub, az AC Milan legendája.

Simone Inzaghi múlt héten távozott az SS Lazio együttesétől, amelyet 22 éven át szolgált játékosként és trénerként. A korábbi válogatott csatár vezetőedzőként öt idényen keresztül irányította a római együttest, amelyet idén – húsz év után először – a legjobb 16 közé vezetett a Bajnokok Ligájában.

Az Internek azt követően kellett új szakembert keresnie, hogy Antonio Conte a múlt héten lemondott, annak ellenére, hogy 11 év után sikerült ismét csúcsra juttatnia a kék-feketéket a Serie A-ban. Conte azért távozott, mert a hírek szerint az Inter a következő hónapokban kiárusítást tervez, több sztárjátékos is távozhat, mivel a világjárvány miatt kialakult helyzetben költségcsökkentési intézkedésekre van szükség a csapatnál.

Ennek ellentmond az ugyancsak mai hír, miszerint a milánói klub egyik legnagyobb sztárja, Romelu Lukaku kijelentette, hogy nem igazol másik gárdához. – Igen, maradok – erősítette meg a belga. – Jól érzem magam az Internél, már a leendő edzőnkkel is egyeztettem. Nagyon pozitív beszélgetés volt.

Simone Inzaghi bátyja, Filippo 11 évig viselte a városi rivális AC Milan mezét, amelyben két olasz bajnoki cím mellett kétszer a Bajnokok Ligáját is megnyerte.