Kopasz Bálint megmutatta, milyen a kajakosfelsőtest

A múlt hét végi poznani Európa-bajnokság után a magyar kajak-kenu válogatott tagjai különbözőképpen töltődnek fel az olimpiai felkészülés folytatására, és érdekes, hogy egyikük sem mondta azt: a tévé előtt csüngene és nézné a futball Eb-t. Kopasz Bálint a megszokott környezetében kocogással hangol, s egy képen megmutatta, milyen is a kajakosfelsőtest.

Magyar Nemzet
Forrás: MKKSZ2021. 06. 12. 12:30
null
Tökéletesen kimunkált felsőtest. Kopasz Bálint megmutatta, mitől - is - száguld alatta a hajó Forrás: MKKSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

megkönnyebbült az Európa-bajnokság után. Neki a szokásosnál is nagyobb volt a tét, de bírta a nyomást, két aranyéremmel bizonyította, hogy ott a helye a tokiói csapatban. Sőt ennél is többet: hogy esélyesként készül a tokiói játékokra.

A 2019-es szegedi világbajnokság aranyérmese otthoni környezetben készül tovább, néhány napon át a regenerációra helyezte a hangsúlyt. Minderről a Magyar Kajak-kenu Szövetség honlapjának beszélt, s még egy szokatlan képpel is meglepte az olvasókat.

– Voltam masszázson és hidegkamrában is. Most összeszedem a gondolataimat, egyeztetek a dietetikussal is a következő időszakról. Nagyon érdekel a sporttáplálkozás, a természetes étrend-kiegészítés, sok szakkönyvet olvasok, illetve filmezek is. Sokat járok ki az Atkai-holtághoz biciklizni, futni, illetve most voltam kamillát gyűjteni, mert nagyon szeretem a kamillateát. Pénteken egy átmozgató futással kezdek, szombattól pedig az algyői Tiszán gyűjtöm újra a kilométereket – árulta a 23 éves kiválóság.

Kopasz Bálint kiváló futó, utánpótláskorúként 10 000 méteren is nyert országos bajnokságot – az atléták között! –, de természetesen kajakosként elsősorban a felsőteste izmait kell tökéletes állapotba hoznia. A kép tanúsága szerint ez maximálisan sikerült...

Tökéletesen kimunkált felsőtest. Kopasz Bálint megmutatta, mitől – is – száguld alatta a hajó
Fotó: MKKSZ

Lucz Dóra is exkluzív fotóval jelentkezett. S talán elkeserítette férfi rajongóit, ugyanis nyíltan beszélt arról, ami egyébként kajakos berkekben közismert, hogy a német – szintén kajakos – Tom Liebscher a szíve választottja.

– Hétfőn és kedden pihenőnapunk volt, így meglátogattam a páromat Drezdában. Voltunk egy kis városnézésen, sétálgattunk, és ettünk is. Nagyrészt a pihenésen volt a hangsúly, mert elég kemény időszak van mögöttem – árulta el a négyessel Európa-bajnok, kétszázon pedig ezüstérmes, villámkezű kiválóság.

A többiek is igyekeznek kihasználni a lazább napokat.

– Hétfőn és kedden szabadnapot kaptunk. Pihenés, lakástakarítás és kutyasétáltatás játszotta a főszerepet. Szerencsére a barátokra is jutott idő, voltunk például cseresznyét szedni. Így is edzünk azért, de a héten csak napi egyszer, kicsit lazábban, próbálom az elmaradt dolgokat bepótolni. Jövő héten kezdjük ismét a komolyabb munkát. Egy kemény három hetes alapozással, illetve egy szegedi edzőtáborral készülünk majd az olimpiára – árulta el a kenus Balla Virág.

Társa, Takács Kincső így jellemezte lazább napokat: – Szerencsére nagyon jó idő van, így a délutánonként bőven van lehetőség a feltöltődésre. Lementem néhány barátommal az egyik strandra, ahol kicsit megúsztattam a kutyámat is. Főzni is szoktam, takarítok is, valamint a családommal töltöm az időt.

Csipes Tamaránál az anyai szerep került előtérbe. – Beírattam a kislányomat az óvodába. Sok közös programot csinálunk most, illetve intézem azokat a hétköznapi dolgaimat, amikre egyébként nem lenne időm. Végre van egy kis időm találkozni a barátokkal is, most épp az öcsém hamburgerezőjébe megyünk enni. Ez az utolsó pihenő az olimpia előtt, úgyhogy most kicsit kényeztetem magam – mesélte.

pedig új oldaláról mutatkozott be, a kiegészítő sportjairól beszélt. – A Balaton déli partján vagyunk a feleségemmel egy vízparti nyaralóban. Régóta kinéztük már ezt a hetet, reméltem, hogy minden jól alakul majd. Pont most megyek golfozni, de SUP-ozok és biciklizek is. A kaját ilyenkor egy kicsit lazábbra veszem, nagyon jó kézművespékségek vannak itt, de azért arra figyelek, hogy a súlyom rendben legyen – jegyezte meg.

Kövesse nálunk a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.