Mbappé felfedte, miért utasította el a Real Madrid ajánlatát

Nem az első kört futja a spanyol élvonalban szereplő Real Madrid labdarúgócsapata Kylian Mbappé leigazolásáért, ugyanis a gárda már hét éve is megpróbálta megszerezni a franciát. Akkor még nem járt sikerrel, de a közeljövőben ez változhat.

Magyar Nemzet
Forrás: Marca2021. 06. 03. 15:55
Kylian MBAPPÉ
Kylian Mbappe a francia labdarúgó-válogatott nizzai edzésén a Wales elleni barátságos mérkõzés elõestéjén, 2021. június 1-jén. A franciák a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságra készülnek, ahol a csoportkörben Magyarország lesz az egyik ellenfelük. Fotó: MTI/EPA/Sebastien Nogier
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid már hosszú-hosszú évek óta ácsingózik a Paris Saint-Germain fiatal csillaga, után, és a spanyol óriás 2014-ben csupán egy hajszálnyira volt a támadó leigazolásától, de végül a játékos visszakozott.

Mbappét abban az időszakban végigvezették a Real létesítményein, a francia meggyőzéséhez bevetettek olyan nagyágyúkat is, mint Zinedine Zidane és (utóbbi Mbappé példaképe), de mindhiába, a csatár hazájában maradt.

– A szüleim azt szerették volna, ha Franciaországban indul el a karrierem, hogy a tanulmányaimat is a hazámban végezhessem. Hogy futballozhassak, de mellette tanuljak is – árulta el a L’Obsnak adott interjúban a PSG labdarúgója. – Ha Spanyolországba költözöm, az egy más ország, más kultúra lett volna, még akkor is, ha Zidane mellettem állt volna.

Mbappé a francia válogatott edzésén
Fotó: MTI/EPA/Sebastien Nogier

A 22 éves játékost azóta is szemmel tartja a Real, nem csitulnak a pletykák, miszerint Mbappé következő állomáshelye Madrid lehet. Hogy ennek van-e valóságalapja, azt a francia labdarúgó nem árulta el, annyi azonban biztos, hogy 2022-ig szerződés köti a PSG-hez.

– Mindig új célokat tűzök ki magam elé, elkerülendő, hogy elkényelmesedjek. Abból merítek erőt, hogy a pályán vagyok, ez feltölt engem. Ennek köszönhető, hogy van elég energiám, hogy a futball más aspektusaival is megbirkózzam – magyarázta.

Ezt talán arra is értette, hogy hirtelen, szinte még gyerekként került a figyelem középpontjába.

– Eleinte nehéz volt a vállamon cipelni ezt a súlyt, hiszen nagyon fiatal voltam. 18-19 évesen szerettem azt csinálni, amit más korombeliek is tesznek. De a pályán arra kértek, hogy felnőttként viselkedjek. Amikor a csúcsra akarsz kerülni, nincs helye az éretlenségnek, nem lehetsz gyerek. Ez a felnőttek világa, készen kell állnod rá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.