Megérezték a vérszagot, bosszúvágy fűti a szegedieket

A Mol-Pick Szeged három nekifutásból egyszer sem tudta legyőzni ősi ellenfelét, a Telekom Veszprémet a szezonban. Az NB I-ben mindkétszer az alapszakaszt hibátlan mérleggel záró bajnok nyert, és a címvédő a Magyar Kupa döntőjében is jobbnak bizonyult a Szegednél. A kihívó fogadkozik, a Bajnokok Ligája Final Fourról lemaradt Veszprémet mindenképpen le akarja taszítani a trónról. A királynék városában David Davis edző sorsáról is dönthet a ma kezdődő kétfelvonásos párharc.

Szilágyi
2021. 06. 02. 7:46
null
Bánhidi Bence kulcsfigura lehet a bajnoki döntőn Fotó: Szabó Miklós Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kentin Mahé elégedett. A Telekom Veszprém francia irányítója nagyon büszke az NB I alapszakaszát százszázalékos teljesítménnyel megnyerő csapatára. – Nem veszítettünk egyetlenegy mérkőzést sem, ez egészen meggyőző teljesítmény. De ez már nem számít, hiszen meg kell nyernünk a döntő mindkét mérkőzését ahhoz, hogy bajnokok legyünk. Mindkét együttes, a Szeged és mi is a nulláról indulunk, úgy kell tennünk, mintha eddig semmi nem történt volna köztünk a szezonban – fogalmazott a kétszeres világbajnok játékos a veszprémi klubhonlapon. A nyilatkozat utolsó mondata foglalja magába a ma kezdődő (19.00, tv: M4 Sport) bajnoki döntő esszenciáját. Hiába nyert eddig két bajnoki mérkőzést és a kupadöntőt a Veszprém a Szeged ellen, ennek nincs jelentősége. Amióta az alapszakasz után két meccs dönt az aranyéremről, legfeljebb a pályaelőny szól a bajnok mellett, a döntő első felvonásán a Szeged a házigazda, a szombati visszavágót hazai pályán játssza a címvédő Veszprém.

A Veszprém és a válogatott irányítója, kemény őrizetre számíthat
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Juan Carlos Pastor, a Szeged edzője megpróbálja elhitetni a játékosaival, hogy a szezon eddigi három egymás elleni mérkőzéséből is lehet tanulni. – Egyszer sem voltunk a topon, de sok mindent lehet hasznosítani ezekből a meccsekből, és tanulni kell a hibáinkból – mondta a spanyol szakember. Valóban nem voltak a topon. A márciusi bajnoki meccsen Borut Mačkovšek, Nik Henigman, Luka Stepančić, valamint Kecskés Dániel sérülés miatt nem játszott, Bodó Richárd, Joan Cañellas, Bogdan Radivojevics és Martin Straňovský koronavírus miatt hiányzott. Tavaly decemberben szinte mindenki a fedélzeten volt a szegedieknél, de a Veszprém 36-24-re leiskolázta őket. A legszorosabb meccset tavasszal a Magyar Kupa döntőjében játszotta egymással a két csapat, akkor két góllal nyert a bajnok. Háromból semmi a mérleg szegedi szempontból. Nem véletlenül fogadkoznak Bánhidi Bencéék, hogy ha valamikor, akkor a bajnoki döntőben revansot lehet venni a Veszprémen. A címvédő nemzetközi megméretése ugyanis kudarccal végződött, a folyamatosan a Bajnokok Ligája-győzelemről ábrándozó ősi rivális 2017 után újra lemaradt a Final Fourról. Egybehangzó értesüléseink szerint egy esetleges kudarc a bajnoki döntőben edzőváltást idézhet elő Veszprémben.

Joan Canellas az utolsó két szegedi meccsére készül, a nyártól Svájcban kézilabdázik
Fotó: MTI/Bús Csaba

Az érintett, David Davis tisztában van a helyzet komolyságával, Pastor korábbi tanítványa sablonos nyilatkozata végén felhívta a figyelmet arra, hogy mi a bajnoki döntő tétje. – A bajnoki döntő minden másodpercében rendkívül koncentráltnak kell lennünk. Szeretnénk jó szájízzel befejezni a szezont – mondta a spanyol edző.

Megszilárdítaná a pozícióit a Veszprém edzője
Fotó: Havran Zoltán

Legutóbb 2018-ban került Szegedre a korona a királynék városából, a bajnoki döntő második mérkőzését akkor is Veszprémben játszották.

Tényleg igaza van Kentin Mahénak: semmit sem jelent, hogy idén háromból háromszor legyőzte a csapata a Szegedet. A bajnoki cím az, ami igazán számít.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.