Müller és Hummels nem tesznek csodát – bajban a németek?

Sokan csodát vártak attól, hogy Thomas Müller és Mats Hummels két év után visszatérnek a német labdarúgó-válogatottba, de a hatásuk egyelőre elmaradt a vártól. Tegnap Németország csupán 1-1-es döntetlen játszott Dániával, a helyi sajtó pedig komoly kritikával illette Joachim Löw csapatát, ami az Európa-bajnoki csoportellenfél magyar válogatottnak nem rossz hír.

Magyar Nemzet
2021. 06. 03. 8:22
null
Forrás: Thomas Müller / Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ausztriai Innsbruckban zárt kapuk mögött játszotta le az első felkészülési mérkőzését az Eb-re készülő német válogatott, és a Dánia elleni 1-1 finoman fogalmazva sem az elégedettség hangjait szólaltatta meg az ország szaksajtójában. „Müller és Hummels segítenek, de nem tesznek csodát” – írja elemzése címében a Kicker.de.

Mint ismert, a két világbajnok labdarúgó 2019 után tért vissza a válogatottba, miután Joachim Löw szövetségi kapitány belátta, hogy szükség van rájuk a sikeres Eb-szerepléshez. Ugyanakkor a várt fellendülést nem hozta meg a Bayern München és a Dortmund sztárjainak a reaktiválása a csapat játékában. A németek a Mönchengladbach középpályása, Florian Neuhaus góljával vezettek 1-0-ra, de Dánia a 71. percben a lipcsei Yussuf Poulsen találatával kiegyenlített.

A Kicker.de elemzése hangsúlyozza, hogy a németek játéka fejlődött a márciusi, Észak-Macedónia elleni kínos, vb-selejtezős vereség óta, de a lehetőségeit nem tudta kihasználni az együttes, így a dánoknak egyetlen igazi helyzet elég volt a döntetlen kiharcolásához.

Az írás dicsérte Mats Hummels és magabiztosságát, mindketten vezérként léptek fel, főleg utóbbi irányított látványosan, de látható, hogy a visszahívásukkal nem történt csoda, az egész csapattól több kell a jó eredményhez az Eb-n. „Joachim Löwnek még mindig komoly problémákat kell megoldania rövid idő alatt” – összegezte a Kicker.de, s ez nem rossz hír a magyar válogatottnak, amely egy csoportban szerepel a németekkel.

– Pozitívumok és negatívumok is akadtak – kezdte értékelését Joachim Löw. – Sokáig jól védekeztünk csapatként, de a második félidő közepére elveszítettük a koncentrációt. Egy kis figyelmetlenség elég volt, hogy az ellenfél gólt szerezzen. Ez a meccsnek abban a szakaszában történt, amikor néhányszor labdát vesztettünk, és nem támadtunk következetesen. Tudtuk előre, hogy ingadozni fog a játékunk, hiszen csak néhány napja edzünk együtt, és a csapat még sosem szerepelt ebben a felállásban.

Meg kell jegyezni, hogy Löwnek az Eb-n nagyobb merítési lehetősége lesz, hiszen Dánia ellen nem játszottak a csapat BL-döntősei, (Manchester City), Timo Werner, Kai Havertz (Chelsea), illetve az ugyancsak pihentetett (Real Madrid) sem.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.