Nego magyar válogatott, de azért mégiscsak francia

Várja már a nagy találkozást az Európa-bajnokságon egykori csapattársával, Antoine Griezmannal is a magyar labdarúgó-válogatott francia származású játékosa, Loïc Nego, aki egyáltalán nem bánja, hogy Magyarországra sodorta az élet.

Magyar Nemzet
2021. 06. 04. 18:01
null
Loic Negót ünneplik a társai az Izlandnak rúgott gól után Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár hosszabbításban lőtt góljával jutott ki a magyar válogatott az Eb-re, de legalább annyira kellett Loïc Nego négy perccel korábban szerzett találata az Izland elleni pótselejtező 2-1-es megnyeréséhez tavaly novemberben. Mert ha azt mondjuk, Szoboszlai nélkül nincs Eb-szereplés, akkor ugyanez a mondat akkor is igaz, ha az alanyt Nego nevére cseréljük benne.

A Fehérvár harmincéves futballistája a francia Le Télégramme-nak adott nyilatkozatot az Eb előtt, hiszen szülőhazájában is rendkívül érdekes a helyzete, mivel a magyar válogatott azonos csoportban szerepel Franciaországgal, amelyről Nego azt mondta: – Továbbra is az az ország, amelyben születtem és felnőttem, úgyhogy nagyon különleges meccs lesz nekem.

Annál is inkább, hogy a jelenlegi francia válogatottban nem vadidegeneket köszönthet majd a Puskás Arénában, hanem olyan sztárokat, akiket személyesen is jól ismer. Ilyen például a Monaco csatára, Wissam Ben Yedder, akivel Párizsban együtt nőtt fel, és ilyen is, akivel együtt nyerte meg a 2010-es U19-es Eb-t a francia korosztályos válogatottban.

– Örülök, hogy újra láthatom a régi társakat, szép pillanat lesz – fogalmazott Nego a rá váró nagy találkozásról. – Izgulok is miatta kicsit, de talán ők is izgatottak egy picit.

Nego kifejtette, hogy nem bánja, amiért így alakult a pályafutása, mert szeret Magyarországon élni a feleségével együtt, csak a magyar nyelvvel gyűlik meg a bajuk. Elmondása szerint érezhető, hogy az érkezése óta mennyit fejlődött a magyar futball, és hálás szövetségi kapitánynak, amiért megadta neki a lehetőséget a bizonyításra.

– Tudtam, hogy a francia válogatottra hiába várok, nulla esélyem volt bekerülni, ezért lecsaptam a lehetőségre, amelyet Magyarországon felkínáltak – magyarázta Nego, aki már a fogadott hazája sikeréért tesz meg mindent.

– A végsőkig küzdünk majd – ígérte Nego. – Szeretném megmutatni magam, még rám is felfigyelhet egy nagy csapat. Szerencsések vagyunk, hogy a szurkolóink ott lehetnek a lelátókon, ami sokat jelent Magyarországnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.