Nem csak párosban, egyesben is szép az élet Párizsban

Kialakult a Roland Garroson a női elődöntők párosítása. Barbora Krejčíková váratlan menetelése folytatódott, miközben párosban a világelsőségért küzd, Maria Szakkari pedig búcsúztatta a címvédőt, így idén is új Grand Slam-győztest avat a salakpályás Grand Slam-torna.

2021. 06. 09. 15:02
Krejcikova egyesben már nyert, párosban döntős
Forrás: WTA/Jimmie48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Babos Tímea sikereinek köszönhetően az elmúlt években mi, magyarok is láthattuk, hogy párosban és egyesben sokszor nem ugyanazok a teniszezők jutnak el a csúcsra. A magyar lány négy Grand Slam-trófeát és három évzáró világbajnokságot nyert az elmúlt négy évben, főként Kristina Mladenovic oldalán, miközben egyesben hasonló eredményekre egyiküknek sem volt esélye.

Az idei Roland Garroson viszont akár még a duplázás is összejöhet. A cseh Barbora Krejčíková párosban 2018-ban már megnyerte a párizsi tornát Kateřina Siniaková oldalán, most újra elődöntősök, és ha megnyerik a trófeát, Krejčíková megelőzi Mladenovicot, és a páros-világranglista élére ugrik. Utóbbitól egyesben nagyon messze áll, még csak kiemelt sem volt a Roland Garroson, csütörtökön mégis a fináléért játszhat. Pedig a negyedik fordulóban, a korábbi US Open-bajnok Sloane Stephens ellen ki sem akart menni a pályára.

– Stresszeltem, sírtam, a pszichológusommal megállapítottuk, hogy félek a meccstől, talán azért, mert Stephens korábban a legjobb cseh játékosokat, Plíškovát és Muchovát is legyőzte – árulta el Krejčíková a mérkőzés után. Amelyet egyébiránt 6-2 6-0-ra megnyert.

A negyeddöntő már nem volt ilyen sima, a tizenhét éves amerikai, Cori Gauff kezdte jobban a meccset. Krejčíková azonban öt szettlabdát is hárított, majd tie breakben megnyerte az első játszmát, és ezzel teljesen megtörte fiatal ellenfelét. A második szettben Krejčíková 5-0-ra ellépett, és bár ekkor ő is megremegett kissé, a hatodik meccslabdáját már értékesítette.

Párosban elődöntőbe jutott idén a női egyes tavalyi meglepetésbajnoka, Iga Świątek is, a specialista Bethanie Mattek-Sands oldalán, viszont a folytatás kérdéses lesz a lengyel játékos számára. Świątek tavaly szettveszteség nélkül nyerte meg a trófeát, majd idén is hibátlanul menetelt, az egyes negyeddöntőjében az első játszmát elveszítette a görög Maria Szakkari ellen, majd a második szett elején ápolást kért.

Świątek végül folytatta a meccset, de nem volt esélye a fordításra, Szakkari magabiztosan adogatott. Így már biztos, hogy a Roland Garros zsinórban ötödször is új Grand Slam-győztest avat a nők között, 2017 óta sorrendben Jeļena Ostapenko, Simona Halep, Ashleigh Barty és Świątek nyerte a párizsi viadalt.

Szakkari folytatta a honfitársával, Sztefanosz Cicipasszal közös történelemírást. Az idei Roland Garros volt az első Grand Slam-torna, amelyen a férfiak és a nők között is volt görög negyeddöntős, most már mindketten az elődöntőben járnak. Az esélyek alapján pedig most már a görögök dupla döntője is elképzelhető, bár ezzel Szakkarinak mindenképpen óvatosan kell bánnia. A papírforma ugyanis szinte folyamatosan borul a női tornán, a negyeddöntőket is kivétel nélkül az alacsonyabban jegyzett játékos nyerte meg.

Roland Garros, női egyes

Negyeddöntők

Krejčíková (cseh)–Gauff (amerikai) 7:6, 6:3

Szakkari (görög, 17.)–Świątek (lengyel, 8.) 6:4, 6:4

Az elődöntő párosítása: Krejčíková (cseh)–Szakkari (görög, 17.), Pavljucsenkova (orosz, 31.)–Zidanšek (szlovén)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.