Összekaptak a horvátok, Modrić szerint Rebić a bűnbak

Amellett, hogy a spanyolok összességében jobban futballoztak, két buta hiba is okozta a horvátok vesztét a hosszabbításban, 5-3-ra elvesztett Európa-bajnoki nyolcaddöntőben. Luka Modrić nekiugrott Ante Rebićnek, amiért fegyelmezetlen volt az első spanyol gólt előtt.

Magyar Nemzet
2021. 06. 28. 23:04
null
Luka Modric Ante Rebicet (képünkön) hibáztatja az első spanyol gólért Fotó: Stuart Franklin Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Spanyolország hosszabbításban 5-3-nyert Horvátország ellen. Összességében megérdemelten. A horvátok azonban részben önmagukat verték meg, két kapott góljukat is súlyos fegyelmezetlenség előzte meg.

Déli szomszédaink hatalmas mázlinak köszönhetően szereztek vezetést. hazaguríátását Unai Simón kapus nem tudta lekezelni. Ezzek a szerencsés góllal a horvátok jelentős lélektani előnybe kerültek, amivel azonban nem tudtak élni. Mégpedig Ante Rebić hibája miatt. A Milan csatára lement a pályáról, hogy cipőt cseréljen, a spanyolok ezt a létszámfölényes helyzetet kihasználva egyenlítettek Sarabia góljával a 38. percben. Ha a horvátok kihúzzák az első félidőt kapott találat nélkül, teljesen másként alakulhatott volna a találkozó.

– Mi kiköpjük a tüdőnket, úgy védekezünk, miközben te ilyen hülyeséget csinálsz – az eset miatt Luka Modrić kemény szavakkal bírálta Ante Rebićet.

Ezt a hibát a spanyol tévé is elemezte, Santiago Canizares, a Barcelona és a válogatott korábbi kapusa ugyancsak hibáztatta Rebićet a felelőtlen cselekedetért.

Sokba került az elhúzódott ivószünet a horvátoknak
Fotó: Getty Images

2-1-es spanyol vezetésnél következett az újabb horvát fegyelmezetlenség. A horvátok az oldalvonalnál a frissítéssel voltak elfoglalva, így Pau Torres remek, a saját térfeléről gyorsan elvégzett szabadrúgása után Ferran Torres betört a tizenhatoson belülre, majd Livakovic mellett a kapuba passzolta a labdát. A horvátok ezért a gólért elsősorban Gvardiolt hibáztatják, az ő helyén indult a spanyol akció.

A horvátok minden erejüket mozgósítva még képesek voltak egyenlíteni, de a hosszabbításban egyértelműen a spanyolok voltak a jobbak.

– A spanyolok megbüntettek minket a két hibáért – Zlatko Dalic, a horvátok szövetségi kapitánya is kitért értékelésében a csapata vereségét okozó két hibára. Aztán a következőket mondta: – Jobban kell játszanunk, fel kell nőnünk az ilyen feladatokhoz. Spanyolország ellen nem elég az a teljesítmény, mint amit Skócia vagy Csehország ellen nyújtottunk. A spanyolok más szintet képviselnek. Ha hibázol, könyörtelenül megbüntetnek. A fiúk megértették ezt, visszajöttek a meccsbe, hatalmasat küzdöttek, amiért minden elismerés megilleti őket. Sajnálom őket a vereségért, mint ahogy a szurkolóinkat is, mindenkit, aki mögöttünk állt.

Labdarúgó Európa-bajnokság, nyolcaddöntő:

Spanyolország–Horvátország 5-3 – hosszabbítás után

Gólszerző: Pedri (20. – öngól), Orsic (85.), Pasalic (90+2.), ill. Sarabia (38.), Azpilicueta (57.), Ferran Torres (77.), Morata (100.), Oyarzabal (103.).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.