Sallai Roland az Eb meglepetésembere lehet a németek szerint

Németországban úgy fogalmaznak, hogy Sallai Roland a Freiburg válasza Jadon Sanchóra, a Dortmund angol sztárjára. Ezért látják úgy, hogy a magyar szélső lehet az egyike annak az öt Bundesliga-játékosnak, akik ezen az Európa-bajnokságon robbanhatnak be a nemzetközi futball élmezőnyébe. Sallait így többek közt a spanyolok lipcsei üdvöskéjével, Dani Olmóval helyezték egy szintre.

Magyar Nemzet
2021. 06. 12. 13:40
SALLAI Roland
Sallai 24 éves kora ellenére már rutinos válogatott futballista Fotó: Marco Vasini Forrás: MTI/AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bundesliga hivatalos honlapja kereste meg cikkében azt az öt német élvonalbeli labdarúgót, akik még nincsenek a reflektorfényben a nemzetközi szinten, de az Eb könnyen áttörést jelenthet nekik. A spanyol Dani Olmo (RB Leipzig), a holland Wout Weghorst (Wolfsburg), az osztrák Sasa Kalajdzic (Stuttgart) és Christoph Baumgartner (Hoffenheim) mellett a Freiburg és a magyar válogatott szélsője, került be az öt lehetséges meglepetésember közé.

Azt írják, hogy a magyarok legnagyobb sztárja, a sérült hiányában Sallai lehet válogatottjának kulcsfigurája. „Ő a Freiburg válasza Jadon Sanchóra” – hízelegnek Sallainak a cikkben, hiszen a százmillió euróra tartott angol szélső az egész Eb egyik legnagyobb sztárja. Mindenesetre úgy tartják, hogy a „magyar megfelelője” fontos szerepet játszik majd abban, hogy Magyarország tisztességesen helytálljon a halálcsoportban, Portugália, Franciaország és Németország ellen.

Sallai Roland élete legjobb idényén van túl, 28 Bundesliga-meccsen nyolc gólt és hat gólpasszt hozott össze a Freiburgban. Kisebb sérülés miatt nem volt zavartalan a felkészülése az Eb-re, a héten még külön edzett a csapattól, kihagyta a Ciprus és Írország elleni tesztmeccseket is, de ha minden jól megy, a Portugália elleni magyar Eb-nyitányon már ott lehet a pályán kedden.

Kövesse nálunk a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.