Sidi Péter levelet írt, hazugságokat és koncepciós pert emleget

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében Sidi Péter megfogalmazta a saját aggályait és állításait a Magyar Sportlövők Szövetsége (MSSZ) ellene folyó vizsgálatával szemben, amely másodfokon két évre szóló eltiltással büntette őt, amiért a márciusi indiai világkupán jogosulatlanul bement a később pozitív doppingmintát szolgáltató Péni István szobájába. Sidi most hazugságsorozatot és koncepciós pert emleget.

Magyar Nemzet
2021. 06. 23. 13:52
Sidi Péter
Minszk, 2019. június 24. Sidi Péter a férfi légpuska versenyszám döntõjében a II. Európa Játékokon a minszki Lövész Központban 2019. június 24-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mint ismeretes az MSSZ elnöke másodfokú eljárásban súlyosbította a büntetésem nem törődve se a törvényességgel, se a bizonyítási eljárás lefolytatásával – írta levelében Sidi Péter. – Nagy György félrevezető és hamis állításokat fogalmazott meg azért, hogy mielőbb bűnbakot szolgáltathasson személyemben és feláldozzon engem az ügy lezárása érdekében. A koncepciós peréhez felhasznált hazugságokat csokorba szedve a csatolmányban találják.”

Sidit eredetileg egy évre tiltották el, másodfokon azonban megduplázták a büntetését, s hiába szerzett kvótát a tokiói olimpiára, mivel az nem névre szól, hanem az országnak szerzik a sportolók, nem került be a tokiói csapatba. A vád szerint a korábbi világbajnok jogosulatlanul lépett be riválisa, Péni István szállodai szobájába, és szerepe lehetett abban, hogy utóbbi szervezetébe a tudta nélkül doppingszer került. Pénit szabotázs miatt felmentették a vétség alól, utazhat az olimpiára, amelyen abszolút éremesélyes.

Az alábbiakban közöljük Sidi Péter levelének legizgalmasabb állításait:

  • Nagy György hamisan állította azt is, hogy Sidi Péternek fegyelmi problémái voltak 2000-ben vagy 2004-ben. Semmilyen fegyelmi eljárás nem indult ellene és nem marasztalták el egyszer sem.
  • Nagy György kijelentette, hogy Sidi Pétert nem vádolják szabotázzsal, de Nemzetközi Sportlövőszövetség (ISSF) doppingvizsgáló bizottságának erről mégis hamis nyilatkozatokat tett.
  • Nagy György megküldte Péni rendőrségi feljelentését az ISSF doppingvizsgáló bizottságának, azzal kívánta erősíteni Péni elleni szabotázst.
  • Nagy György jogosulatlanul indíttatott fegyelmi eljárást május 12-én Sidi ellen és függesztette fel versenyzési jogát, mert arra, a fegyelmi bizottság elnöke lett volna jogosult.
  • Nagy György az ISSF doppingvizsgáló bizottságával azt közölte, hogy Sidi Péter abuzálja a versenybírókat. Ez pontosan fordítva igaz, hiszen a Fővárosi Törvényszék befogadta Sidi Péter keresetét a március 7-i ob-ről történő, versenybíró általi kizárása miatt.
  • Nagy György azzal is félrevezette az ISSF doppingvizsgáló bizottságát, hogy azt közölte velük, hogy Sidi jogi képviselője a május 18-i fegyelmi tárgyaláson nem tagadta Sidi szobába belépését, de arra nem adott magyarázatot. Május 18-án nem volt érvényes tárgyalás.
  • Nagy György nem tájékoztatta az ISSF doppingvizsgáló bizottságát arról, hogy május 21-ig Sidinek nem mutatták meg a videofelvételt, de nyilatkozatot vártak tőle.
  • Ha kíváncsi a Sédi–Péni ügy hátterére, alábbi cikkünkben részletesen megírtuk.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.