Hosszú, Milák vagy a pólósok – vajon kinek szurkolnak a legtöbben?

Monitorozzák a teljes netet, a kapcsolódó közösségi médiás reakciókat, a kommenteket és megosztásokat.

Magyar Nemzet
2021. 06. 27. 11:16
null
20210619 Budapest magyar szurkolók a városligeti szurkolói zónában a Magyarország-Franciaország labdarúgó mérkőzés alatt EURO 2020 Fotó: Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: BACHPEKARYMATE Forrás: Fotó: Bach Máté Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó Európa-bajnokságon válogatottunk már befejezte a szereplését, de nyakunkon a tokiói olimpia, amelyen szintén szurkolhatunk a mieinknek. S az is kiderül, hogy az interneten melyik sportolónkért vagy csapatunkért szorítanak a legtöbben; Hosszú Katinkáért, Milák Kristófért, Szilágyi Áronért, Kozák Danutáért, férfi vízilabdázóinkért, női kézilabdázóinkért vagy valaki más kerül majd a toplista élére.

A Telekom beindította a Szívdobbanás-számláló elnevezésű projektjét, ami lehetővé teszi, hogy a sportolók maguk is értesüljenek arról, hányan szurkolnak nekik, hányakat mozgat meg teljesítményük.

A Szívdobbanás-számláló egy online web- és médiaelemző startuppal, a Neticlével közös fejlesztés, amely keresőszavak és címkék alapján monitorozza a teljes netet, aggregálja az adott témákhoz kapcsolódó közösségimédia-reakciókat, kommenteket, megosztásokat. A sportesemények előtt és alatt a Telekom folyamatosan gyűjti ezeket a támogató megnyilvánulásokat, amelyeket aztán közvetlenül a sportolóknak is eljuttat egy gratuláló üzenetben, hogy ők is lássák, a neten keresztül valójában hány magyar szív dobbant értük a versenyek alatt.

A Szívdobbanás-számláló június 15-én a labdarúgó Európa-bajnokságon az első magyar meccsen (Magyarország–Portugália) debütált, melynek lefújásáig közel százezer támogató reakció gyűlt össze a neten, azóta pedig a magyar csapat teljesítményének köszönhetően a számláló több mint két és fél millió digitális szívdobbanást detektált.

A labdarúgó Eb-n a városligeti szurkolói zónában tízezer magyar drukker szíve dobbant együtt válogatottunkért
Fotó: Bach Máté

– Mi, a Telekomnál hiszünk abban, hogy a szurkolás korlátlan, hogy minden biztatás számít, és a digitalizációnak köszönhetően a távolság sem akadályozhatja a magyar szurkolókat abban, hogy támogatásukkal segítsék a sportolókat. Ezért hoztuk létre új digitális tüneményünket, a Telekom Szívdobbanás-számlálót – mondta el Szabó Béla, a Magyar Telekom márka- és kereskedelmi kommunikációs igazgatója.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.