„Ez a valaha volt egyik legértékesebb győzelmünk”

Észveszejtő küzdelmet hozott a férfivízilabda Bajnokok Ligája péntek esti elődöntője, amelyen a Ferencváros és a Brescia csapott össze egymással. Varga Zsolt vezetőedző az idény legnehezebb találkozójának nevezte az olasz csapat elleni 14-12-es magyar győzelemmel véget ért mérkőzést.

Magyar Nemzet
2021. 06. 05. 9:57
Varga Dénes
Belgrád, 2021. június 3. Varga Dénes, az FTC Telekom (j) és Thomas Vernoux, a CN Marseille játékosa (j) a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntõjében játszott FTC Telekom Budapest - CN Marseille mérkõzésen Belgrádban 2021. június 3-án MTI/EPA/Andrej Cukic Fotó: Andrej Cukic
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros férfipólócsapata a Brescia legyőzésével zsinórban másodszor jutott be a Bajnokok Ligája fináléjába, ahol egy másik olasz együttes, a Pro Recco vár rá. Ellene sem lesz könnyű dolga fiainak, akik az elődöntőben alaposan megizzadtak a döntőbejutásért.

– Elárulhatom, az idény legnehezebb mérkőzésén vagyunk túl, és talán ennél soha nem volt nehezebb meccsünk a Bajnokok Ligájában – vélekedett az FTC vezetőedzője. – A Brescia egy fantasztikus csapat, minden kártya a kezében volt az idényben, az olasz bajnokságban ezt bizonyították is azzal, hogy legyőzték a Reccót. Kétszer kikaptunk a Bresciától a csoportmeccsek során, de nálunk egyik alkalommal sem volt teljes a csapat. A mai meccsen pedig rendelkezésünkre állt minden játékos – ez volt az egyik fő különbség.

– Meg kellett küzdenünk a kemény játékukkal, az agresszív támadásaik ellenszerét nehéz megtalálni, de nekünk többnyire sikerült megbirkózni a nyomással. Ennek ellenére szereztek tizenkét gólt, ez a kvalitásuk bizonyítéka. Remekül kezdtük a meccset, de egy negyed után 4-0-ra vezetni nem sokat ér, mert ha az ellenfél szerez két gólt, akkor újra nyitott lesz a meccs, mint ahogy az most is történt. Azt hiszem, hogy az önfegyelmünk volt a sikerünk záloga. Keményen játszottunk, amikor arra volt szükség, és rendezetten játszottunk a feszült pillanatokban is – ennek köszönhető ez a fantasztikus győzelem – tette hozzá Varga Zsolt.

Kollégája, Alessandro Bovo bánkódik a vereség miatt, hiszen elmondása szerint a bresciai játékosok kitették a lelküket is a győzelemért, de még ez sem volt elég.

– Rosszul kezdtük a mérkőzést, de visszajöttünk a meccsbe, és elkezdtük a saját játékunkat játszani. A védekezésnél hibákat követtünk el, de a támadásoknál mindent beleadtunk. A Ferencváros is kiválóan játszott, apróságok döntöttek a végeredményről. Sajnálom a játékosaimat, mert a legjobbjukat nyújtották ma – fogalmazott az olaszok mestere.

A zöld-fehérek csapatkapitánya négy góllal vette ki a részét a sikerből, és bár játékosként már mindent megnyert, erre a sikerre alighanem ő is sokáig emlékezni fog.

– Azt hiszem, a mostani a valaha volt egyik legértékesebb győzelmünk, mert egy kifejezetten erős együttest vertünk meg egy olyan mérkőzésen, ahol nagyon magas volt a tét. Az olasz csapatok ellen általában hatalmas a küzdelem, most is így volt, fizikai is taktikai csata. Sohasem lépnek ki a szigorú kereteik közül, ezért nehéz feladat őket megtörni. Budapesten már kétszer megvertek minket a csoportkörben, de mentálisan nagy kihívást jelent egyazon csapatot zsinórban háromszor legyőzni. Mostanra más lett a dinamikánk és a motiváltabbak vagyunk a hazai bajnokságban megélt csalódás hatására. Néhány játékosunk az utolsó meccsét játssza a csapat tagjaként, és szeretnénk, ha méltó búcsút vehetnénk tőlük. Azt hiszem, ez is szerepet játszott ebben a győzelemben.

Nikola Jaksics a találkozót követően dicséretekkel halmozta el a Bresciát.

– Kiváló, de nagyon nehéz meccs volt. A Brescia egy fantasztikus csapat, amely tizennégy év után képes volt letaszítani az olasz trónról a Reccót. Szerintem most van az eddigi legjobb csapatuk. A legjobbunkat kellett nyújtanunk. Mindkét oldalon sok gól esett, javítani kell a védekezésünkön, de összességében nagyon elégedett vagyok. Remélem, hogy holnap meg tudjuk lepni a Reccót és elhódítjuk a trófeát – mondta az FTC szerb légiósa.

Az FTC-Telekom Waterpolo–Pro Recco BL-döntőt 20.30 órai kezdettel rendezik meg Belgrádban.

Bajnokok Ligája, elődöntő:

FTC-Telekom Waterpolo–Brescia (4-0, 4-6, 3-5, 3-1)

gólszerzők: Varga Dénes, Vámos M. 4-4, Jansik Sz. 2, Sedlmayer, Funtulisz, Zalánki, Constantin-Bicari 1-1, ill. Jokovics, Vlahopulosz 3-3, Renzuto, Dolce 2-2, Alesiani, Gitto 1-1

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.