A Liverpool elleni csata lebeg a magyar játékos szeme előtt

Bolla Bendegúz jó lépcsőfoknak tartja a Grasshopperst, és bízik benne, hogy egy-két éven belül a Premier League-ben is bemutatkozhat.

Magyar Nemzet
2021. 07. 18. 13:23
Bolla Bendegúz
Bolla az idei U21-es Eb-n gólt is lőtt Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár végül nem lépett pályára az Európa-bajnokságon, mégis nagyot lépett előre a 21 éves magyar labdarúgó, Bolla Bendegúz. A védőt az angol élvonalbeli Wolverhampton Wanderers szerződtette a Mol Fehérvártól. Bolla a következő idényt kölcsönben a svájci élvonalba visszajutott Grasshoppersben tölti.

– Óriási megtiszteltetés, hogy Premier League-klub kötelékébe tartozhatok, de a fejlődésem érdekében állandó játéklehetőségre van szükségem, amire Angliában jelenleg vélhetően kisebb esélyem lenne. Így jött a képbe a Grasshoppers, és biztos vagyok benne, hogy a svájci élvonalban sokat fejlődhetek. Sokat jelentett, hogy az angol egyesület öt évre szóló szerződést kínált, úgy tűnik, hosszú távon számol velem. Bízom benne, hogy sikerül olyan teljesítményt nyújtanom, amelynek köszönhetően egy-két éven belül a Premier League-ben futballozhatok – mondta a Nemzeti Sportnak Bolla Bendegúz, aki gyermekkorában Szoboszlai Dominikkel együtt készült a Főnix Gold FC-ben.

Bolla az idei U21-es Eb-n gólt is lőtt Fotó: Kovács Tamás/MTI

A fiatal védő 2017 óta volt a Mol Fehérvár játékosa, de az NB I-ben a Zalaegerszeg színeiben mutatkozott be, ahol kölcsönjátékosként szerepelt. Saját példájában is bízhat a Wolverhamptont illetően, hiszen tavaly már a Fehérvárban volt alapember. Ennek köszönhetően az Eb-keretbe is bekerült, bár a felnőtt-kontinensviadalon nem lépett pályára. A felkészülési mérkőzéseken, Ciprus és Írország ellen viszont igen.

– Óriási élményt jelentett, hogy ott lehettem az Eb-keretben, a torna úgy is felejthetetlen marad nekem, hogy végül nem léptem pályára. Minden erőmmel azon leszek, hogy a jövőben se tévesszen szem elől – fogalmazott a nemzeti csapattal kapcsolatban Bolla, akinek példaképe már most is a Premier League-ben játszik.

– A Liverpool védőjét, Trent Alexander-Arnoldot mondanám. Hozzá hasonlóan én is szeretek támadni, gyakran felzárkózom az akciókkal, de tisztában vagyok vele, hogy az angol bekk támadásban és védekezésben is sokkal képzettebb nálam. Azért dolgozom, hogy egyszer angol bajnokin a pályán találkozzunk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.