időjárás 4°C Balázs 2023. február 3.
logo

A madridi bíróság az európai szövetség ellen döntött

Magyar Nemzet
2021.07.01. 21:45
A madridi bíróság az európai szövetség ellen döntött

Egyelőre megnyugodhatnak az Európai Szuperliga alapító klubjai. A madridi kereskedelmi bíróság ítélete alapján az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) sem pénzbüntetéssel, sem kizárással nem sújthatja a szakadár egyesületeket.

Áprilisban nagyjából két nap alatt bukott meg tizenkét európai klub kísérlete, az Európai Szuperliga. Kilenc egyesület hamar visszalépett a kezdeményezéstől, az UEFA pedig a három további csapatnak, azaz a Real Madridnak, a Barcelonának és a Juventusnak ígérte a legsúlyosabb következményeket.

A madridi kereskedelmi bíróság azonban csütörtökön úgy döntött, hogy az európai szövetség nem szabhat ki bírságot a szakadár klubokra, és nem is zárhatja ki azokat saját sorozataiból, emellett a szuperliga formális feloszlatására sem kötelezheti az érintett egyesületeket.

Az UEFA által kilátásba helyezett fegyelmi eljárást júniusban a tárgyalás idejére felfüggesztették, a mostani ítélet alapján ezt is törölni kell, ahogy az angol és a olasz szövetség által a szakadárokra kiszabott büntetéseket is. A madridi bíróság az UEFA és a kilenc visszalépő klub utóbbiak számára kedvezőtlen megállapodásait is semmisnek tekinti.

Kérdéses, hogy az ítéletet hogyan fogadja az európai szövetség, illetve hogy a döntés új életet lehel-e a szuperligába.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.