Carapaz támadott, Pogačar mégis növelte az előnyét

Tadej Pogačar növelte az előnyét a Tour de France kilencedik szakaszán, amyelyet az ausztrál Ben O’Connor nyert meg, s így feljött a második helyre. A szlovén címvédő bombaformában van, nehéz elképzelni, hogy a hátralévő két hétben bárki is meg tudná előzni.

Magyar Nemzet
2021. 07. 04. 18:21
Pogacar
Tadej Pogacar uralja a versenyt Fotó: Europress/AFP/Thomas Samson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rossz hírek vezették fel a Tour de France kilencedik szakaszát. A tavaly második, idén is az esélyesek közé sorolt szlovén Primož Roglič, valamint a nyolcadik szakaszban az összetettben élen álló holland Mathieu van der Poel is feladta a versenyt.

A többiek pocsék időjárási körülmények között, hidegben, esőben – a hegycsúcsokon foltokban még havat lehetett látni – vágtak neki a kemény, emelkedőkkel tarkított 140 km-nek az Alpokban. Többen szökéssel próbálkoztak, de érdekességet persze az összetettben élen állók csoportjától várhattunk.

Nos, Richard Carapaz négy kilométerrel a befutó előtt megpróbált támadni, amitől mindenki fellelkesedett, a pillanatot a verseny szervezői is kitették a Tour Twitter-oldalára.

Nos, Carapaz utólag biztosan azt gondolja, bár ne tette volna. A címvédő Tadej Pogačar ugyanis gyorsan megkontrázta az akciót, csakúgy, mint szombaton, kissé lekicsinylően visszanézett a Giro d’Italia 2019-es győztesére, aztán faképnél hagyta a társait, s végül fél percet vert rájuk, így összetettben növelte az előnyét.

A szlovén bringás szombaton is sokkal erősebb volt a vetélytársainál, nehéz elképzelni, hogy bárki is megfoszthatná a sárga trikótól. Ami nem jó hír a verseny szervezőinek és nézőinek, mert nagyon úgy néz ki, két héttel a párizsi befutó előtt máris eldőlt az idei Tour de France.

Hétfőn szünnap, kedden síkszakasz következik.

A szlovén címvédő az újabb hegyi szakaszon fél percet megint rávert az üldözőire a Tour de France-on.

Az összetett élcsoportja:

1. Pogačar 34:11:10 óra

2. O’Connor 2:01 perc hátrány

3. Urán 5:18 p h.

4. Vingegaard 5:32 p h.

5. Carapaz 5:33 p h.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.