A királyi család miatt tartanak az angolok Ukrajnától

Anglia a papírforma alapján egyértelmű esélyese az Ukrajna elleni mérkőzésnek, de a szurkolók fontos hiányzó miatt aggódnak a negyeddöntő előtt.

Magyar Nemzet
2021. 07. 03. 14:45
György herceg és szülei
György herceg és szülei ünneplik az angol sikert Forrás: PA Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Anglia labdarúgó-válogatottja ötvenöt év után ismét legyőzte Németországot a nagy torna egyenes kieséses szakaszában. A 2-0-s győzelem során a Wembley-ben szurkolt Vilmos herceg feleségével, Katalinnal és legidősebb gyermekével, György herceggel.

A hírek szerint a királyi család hétéves sarja nagy futballrajongó, igaz, ezzel nincs egyedül a szigetországban. Egyes angol drukkerek szerint azonban György herceg sokkal fontosabb a válogatottnak a hétköznapi szurkolóknál, hiszen ez az egy mérkőzés már vitán felül bizonyítja, hogy a jelenléte szerencsét hoz.

György herceg és szülei ünneplik az angol sikert Fotó: PA Images

Az Ukrajna elleni negyeddöntő kapcsán viszont problémába ütközhetnek a György hercegben bízók. Négy londoni találkozó után az angol válogatott ezúttal Rómában játszik, ahová nem utazhatnak el a nemzeti csapat szurkolói, így természetesen a királyi csemete sem lesz ott a Stadio Olimpicóban.

Tovább rontja a helyzetet, hogy a nyolcaddöntővel ellentétben ezúttal nem 18.00-kor, hanem 21.00-kor, azaz a fiatal herceg számára lámpaoltás után kezdi meccsét Anglia. Ráadásul Vilmos herceg és Katalin hercegné egyébként is csak napi egy óra televíziózást enged a fiuknak, amibe sehogy sem fér bele a kilencvenperces futballmeccs.

Az angol szurkolóknak két reményük maradt. Az egyik, hogy György herceg szülei a különleges alkalomra való tekintettel kivételt tesznek a szabályokkal kapcsolatban, és legalább a képernyőn keresztül szurkolhat Gareth Southgate tanítványainak. A másik, hogy Anglia annyival jobb Ukrajnánál, hogy a szerencsehozó fiatalember támogatása nélkül is továbbjut.

Abba pedig inkább bele sem gondolnak a drukkerek, hogy a két elődöntő és a döntő is 21.00-kor kezdődik. Igaz, legalább ismét Londonban...

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.