Európa-bajnoknőnket szigorú karanténos edzésekre kötelezték

Tornában egy versenyzőnk, a kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia indulhat a tokiói olimpián, s a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület (DKSE) 21 éves sportolónőjének az utolsó fázisához érkezett a felkészülése. Ami nem éppen szokványos.

Magyar Nemzet
Forrás: Magyar Tornaszövetség2021. 07. 01. 9:20
Kovács Zsófia tornász
MERSIN, TURKEY - DECEMBER 20: Zsofia Kovacs of Hungary performs on asymmetrical parallel tool in individual senior finals of the 2020 European Championships in Women's Artistic Gymnastics in Mersin, Turkey on December 20, 2020. Serkan Avci / Anadolu Agency Fotó: Serkan Avci Forrás: Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Immár teljes erejével az ötkarikás játékokra koncentrál a kétszeres Európa-bajnok aki jövő héttől egészen a július 16-i kiutazásig szinte végig karanténban készül második olimpiájára – erről Trenka János, a versenyző edzője számolt be.

A dohai világkupával véget értek az ötkarikás játékokat megelőző versenyek a DKSE tornásza számára. Ezt követően a helyi, dunaújvárosi tornacsarnokban készül a tokiói megmérettetésre.

– A kiutazásig az a terv, hogy javarészt a hazai tornacsarnokban készülünk, a monotonitást megtörve azonban egy-egy alkalommal felutazunk majd a fővárosba, ezzel is modellezve a tokiói állapotokat, váratlan helyzetet teremtve Zsófinak – árulta el a tréner.

A felkészülés a jövő héttől szigorodik, ugyanis – megelőzve az esetleges fertőzést – az olimpikon teljes karanténban, elszigetelve készül, olyan időpontokban edz, amikor mások nem tartózkodnak a teremben.

– A Magyar Olimpiai Bizottság közleménye szerint a kiutazás előtti utolsó két hétben „karanténolás” lép életbe, azaz úgy edzhetünk a tornacsarnokban, hogy az edzőn kívül csak négyen lesznek bent a helyiségben – tudtuk meg Tenka Jánostól.

Ezt erősítette meg a kétszeres Európa-bajnok tornász is, aki izgatott az olimpia miatt, ugyanakkor reméli, addig már semmi sem szól közbe.

– Jövő héttől karanténos edzéseim lesznek egészen a kiutazásig. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy akkor járok edzeni, amikor szinte senki sincs bent, hogy véletlenül se történjen baj. Nagyon figyelünk most mindenre, így a cél előtt! Igazából hasonlóan tréningezem, mint szoktam, de már csak a gyakorlatokra koncentrálok. Szerencsére semmi sérülés és fájdalom nem gátol most az edzéseken, a combommal is teljes munkát tudok végezni, a lábszereken is, ami eddig kimaradt a felkészülésből – mondta el a tornásznő.

Kovács Zsófia sérülés nélkül készül az ötkarikás játékokra
Fotó: Serkan Avci/Europress/AFP

Kovács Zsófia július 16-án utazik Tokióba, az indulás napján délelőtt vélhetőleg még itthon tréningezik, a megérkezést követően egy napot pihen, azután pedig megkezdődnek a kinti edzések.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.