időjárás 2°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Leonardo Bonucci az angoloknak: Egyetek több tésztát!

Szalay Attila
2021.07.12. 07:24
Leonardo Bonucci az angoloknak: Egyetek több tésztát!

Leonardo Bonucci lett az Európa-bajnoki döntők legidősebb gólszerzője tegnap este, miután az ő találatával egyenlített ki Olaszország Anglia ellen, majd nyerte meg tizenegyespárbajban a finálét. A Juventus védője szót ejtett az 58 ezer angolról a Wembley-ben, akik nem várták meg a trófea átadását, és üzent is nekik: több tészta, több siker. De nemcsak nekik üzent, hanem a kólapakolgatós Cristiano Ronaldónak is. Sőt sörrel is emelte a tétet.

– Látni azt, ahogy ötvennyolcezer angol lelépett a stadionból, mielőtt átadták volna nekünk a kupát, egyedülálló érzés volt, amit élveztünk – szúrt oda Leonardo Bonucci a hazai drukkereknek, akiknek a csalódottsága érthető volt, ugyanakkor nem tisztelték meg az Európa-bajnok olaszokat azzal, hogy megvárják a díjátadót.

– Azt hitték, hogy a kupa itt marad Londonban – folytatta Bonucci még mindig a szurkolókról beszélve. – Sajnálom őket, de újra megtanítottuk a leckét. A kupát hazavisszük Rómába.

Utóbbi üzenetét a kamerákba üvöltve is nyomatékosította:

🇮🇹 Bonucci: „It's coming to Rome!”@azzurri | #ITA | #EURO2020 pic.twitter.com/ZtDM5xY1xK

— UEFA EURO 2020 (@EURO2020) July 11, 2021

Ami a felvételen nem látszik, de ugyancsak beleordította a kamerába:

„Több tészta. Egyetek több tésztát!”

Érdekesség, hogy Angliában voltak olyan üzletek, amelyek a döntő napján elzárták az olasz ételeket, köztük természetesen a pizzákat és a különböző tésztákat a vásárlók elől. Úgy tűnik, most ez is egy tanulság.

De visszakanyarodva a meccshez, Leonardo Bonucci lett a találkozó legjobb játékosa, s az összes valaha volt Eb-döntők legidősebb gólszerzője 34 évesen és 71 naposan. Ezzel a német Bernd Hölzenbein rekordját döntötte meg, aki az 1976-os, Csehszlovákia elleni vesztes fináléban harmincévesen és 103 naposan volt eredményes.

– Ez egy valóra vált álom. Amikor készültünk Szardínián, valami megváltozott a múlthoz képest. Lassan egyre magabiztosabbak és egységesebbek lettünk. A mostani siker a hab a tortán, amely legendává tesz bennünket – fogalmazott Bonucci. – Harmincnégy meccs óta vagyunk veretlenek, csak annyit kellett tennünk, amit eddig tettünk. Se többet, se kevesebbet.

Végül az Eb legnagyobb poénjaként Bonucci a sajtójátékoztatón lezárta a torna elejének szponzorital-pakolgatós mizériáját, amelyet Cristiano Ronaldo kezdett el azzal, hogy az elé helyezett kólát arrébb tette, mondván, a víz egészségesebb. Bonucci az aranyéremmel a nyakában leült, meghúzta a sört és a kólát is.

Não podia faltar pra acabar a Euro: Bonucci bebeu uma Heineken e uma Coca-Cola na entrevista pic.twitter.com/excLcEMxcl

— Marcelo Bechler (@marcelobechler) July 12, 2021

Ez volt a tökéletes lezárása az Eb-nek.

(Borítókép: Twitter / EURO2020)

Eb-döntő

Megtaposták a szurkolók az angol válogatott futballista édesapját

A dosszié összes cikke