Lett volna más angol jelentkező a tizenegyesekre

Jack Grealish nem kapott lehetőséget az Olaszország elleni Eb-döntő tizenegyespárbajában. Az angol középpályás határozottan kijelentette, hogy vállalta volna a lövést.

Magyar Nemzet
2021. 07. 12. 13:51
Jack Grealish
Forrás: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy port kavart fel Angliában az Európa-bajnokság döntőjének elveszített tizenegyespárbaja. A legtöbb kritikát Gareth Southgate kapta, amiért az utolsó három lövést Marcus Rashfordra, Jadon Sanchóra és Bakayo Sakára bízta. Előbbi két játékos a 120. percben, kizárólag a szétlövés miatt lépett pályára, míg a 19 éves Saka profi pályafutása során még sosem végzett el téthelyzetben büntetőt – igaz, effajta tapasztalat szempontjából mindenképpen hátrányos helyzetből várta Anglia a párbajt. A korábbi kiváló labdarúgó, Roy Keane viszont nem Southgate-et vette elő, hanem a rutinosabb játékosokat. és volt az a két labdarúgó, akit név szerint is számon kért, hogy miért hagyták Sakára a sorsdöntő lövést.

Grealish – aki korábban dolgozott együtt az Aston Villánál rövid ideig másodedzői pozíciót betöltött Keane-nel – azonban gyorsan reagált saját közösségi oldalán.

– Én mondtam, hogy lőnék egyet!!!! – szögezte le határozottan az Aston Villa játékosa, aki a szurkolók nyomása ellenére többnyire csak csereként kapott lehetőséget Southgate-től a tornán. Grealish sietett leszögezni, hogy kijelentésével nem a szövetségi kapitányt akarja kritizálni.

– A főnök rengeteg jó döntést hozott a tornán és a döntőben is! De nem hagyom, hogy az emberek azt mondják, hogy nem akartam büntetőt lőni, amikor mondtam, hogy vállalom...

Ha Grealishnek nem is ez volt a szándéka, a kiállása még inkább Southgate felelősségét erősíti fel. A szövetségi kapitánynak legalább nem új az érzés. Játékosként 1996-ban hibázott sorsdöntő lövést a Németország elleni Eb-elődöntő végi párbajban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.