időjárás 20°C Róbert 2023. június 7.
logo

Lett volna más angol jelentkező a tizenegyesekre

Magyar Nemzet
2021.07.12. 13:51
Lett volna más angol jelentkező a tizenegyesekre

Jack Grealish nem kapott lehetőséget az Olaszország elleni Eb-döntő tizenegyespárbajában. Az angol középpályás határozottan kijelentette, hogy vállalta volna a lövést.

Nagy port kavart fel Angliában az Európa-bajnokság döntőjének elveszített tizenegyespárbaja. A legtöbb kritikát Gareth Southgate kapta, amiért az utolsó három lövést Marcus Rashfordra, Jadon Sanchóra és Bakayo Sakára bízta. Előbbi két játékos a 120. percben, kizárólag a szétlövés miatt lépett pályára, míg a 19 éves Saka profi pályafutása során még sosem végzett el téthelyzetben büntetőt – igaz, effajta tapasztalat szempontjából mindenképpen hátrányos helyzetből várta Anglia a párbajt. A korábbi kiváló labdarúgó, Roy Keane viszont nem Southgate-et vette elő, hanem a rutinosabb játékosokat. Raheem Sterling és Jack Grealish volt az a két labdarúgó, akit név szerint is számon kért, hogy miért hagyták Sakára a sorsdöntő lövést.

Grealish – aki korábban dolgozott együtt az Aston Villánál rövid ideig másodedzői pozíciót betöltött Keane-nel – azonban gyorsan reagált saját közösségi oldalán.

– Én mondtam, hogy lőnék egyet!!!! – szögezte le határozottan az Aston Villa játékosa, aki a szurkolók nyomása ellenére többnyire csak csereként kapott lehetőséget Southgate-től a tornán. Grealish sietett leszögezni, hogy kijelentésével nem a szövetségi kapitányt akarja kritizálni.

– A főnök rengeteg jó döntést hozott a tornán és a döntőben is! De nem hagyom, hogy az emberek azt mondják, hogy nem akartam büntetőt lőni, amikor mondtam, hogy vállalom...

Ha Grealishnek nem is ez volt a szándéka, a kiállása még inkább Southgate felelősségét erősíti fel. A szövetségi kapitánynak legalább nem új az érzés. Játékosként 1996-ban hibázott sorsdöntő lövést a Németország elleni Eb-elődöntő végi párbajban.

Eb-döntő

Megtaposták a szurkolók az angol válogatott futballista édesapját

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.