Megtaposták a szurkolók az angol válogatott futballista édesapját

Alan Maguire-nek, az angol labdarúgó-válogatottban szereplő Harry Maguire édesapjának feltehetően két bordája is eltört a vasárnapi Európa-bajnoki döntő előtti szurkolói rendbontások során.

Magyar Nemzet
2021. 07. 14. 14:44
Harry, Alan Maguire
Harry Maguire vasárnap több dolog miatt is szomorkodhatott Fotó: EPA/Laurence Griffiths
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Olaszország–Anglia Európa-bajnoki döntő előtt a jeggyel nem rendelkező hazai szurkolók összecsaptak a rendfenntartókkal és megpróbáltak betörni a Wembley-be, hogy ők is részt vehessenek a mérkőzésen. (Az eseményekről ITT láthatnak videókat.)

A rendbontásokat nem tudták elkerülni az angol játékosok hozzátartozói sem. Harry Maguire édesapja, Alan a védő ügynökével, Kenneth Shepherddel éppen a hozzátartozóknak fenntartott helyek felé igyekeztek, amikor összeakadtak a szurkolókkal, és a kitört zavargások során megtaposták Alan Maguire-t – számolt be róla a BBC.

– Édesapám ott volt, amikor kitört a pánik. Nem volt jó élmény, megrázták őt az események. Megijedt. Nem szeretném, ha bárkinek is ilyen érzéseket kellene átélnie egy futballmeccsen – nyilatkozta Harry Maguire, majd hozzátette: – Minden meccsre a nyakában szokta vinni az unokaöcsém vagy valamelyik lányomat. Örülök, hogy most nem jött egyik gyerek se vele.

Harry Maguire vasárnap több dolog miatt is szomorkodhatott
Fotó: EPA/Laurence Griffiths

A játékos édesapja az eset után nem kért orvosi ellátást, azonban később légzési nehézségei támadtak.

– Nehezen lélegzett a bordái miatt, de nem akart nagy ügyet csinálni belőle – magyarázta a Manchester United csapatkapitánya.

A labdarúgó ugyanakkor reméli, hogy a rendbontások ellenére is rendezhet még világeseményeket Anglia.

– Botrányos, ahogy néhány ember viselkedett. Az édesapám mindig támogatni fog és a meccsekre is eljön, de ezentúl körültekintőbb lesz. A Wembley fantasztikus otthont nyújtott nekünk, a szurkolók elképesztőek voltak, persze néhány kivételtől eltekintve. Tanulnunk kell ebből, és fogunk is – remek helyszín lenne ez egy világbajnokság megrendezésének is.

Nem Alan Maguire az egyetlen, aki a szurkolói erőszak áldozatául esett: a Formula–1-ben szereplő McLaren csapat pilótáját, Lando Norrist megtámadták, majd elrabolták az óráját az Eb-döntőt követően. A 21 éves versenyző jól van, részt vehet a pénteken kezdődő Brit Nagydíjon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.