Két labda és lézer – ki van akadva a dánok kapitánya

Vitathatóan megítélt büntető büntető döntötte el az Anglia-Dánia elődöntőt a labdarúgó Európa-bajnokságon. S az csak egy dolog, hogy Raheem Sterling eséséért járt-e 11-es. Harry Kane lövése előtt az angol szurkolók lézerrel zavarták meg a dánok kapusát, Kasper Schmeichelt.

Magyar Nemzet
2021. 07. 08. 11:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Így lehet tönkretenni egy mérkőzést néhány pillanat alatt. Öt másodperccel azelőtt, hogy eséséért büntetőt ítéltek, figyelmeztettem a negyedik játékvezetőt, hogy van még egy labda a pályán – Kasper Hjulmand ekképpen fakadt ki a találkozó után a dán Ekstra Bladetnek nyilatkozva. – Nehéz megemészteni, hogy így estünk ki. Szégyen a futballnak, és keserűség nekünk. Beletelik egy időbe, mire ezen túl tudjuk tenni magunkat.

Újabb adalék ahhoz, hogy milyen vitatott jelenetek előzték meg a mérkőzést eldöntő jelenetet. A futballvilág erősen megosztott a tekintetben, valóban büntető járt-e az angoloknak (amelyet elsőre ugyan kihagyott, de szerencséjére visszapattant hozzá a labda, s másodszor már nem hibázott).

S volt itt még valami. Felvételeken is látható, amint a büntető előtt az angol szurkolók lézerrel igyekeztek megzavarni a dánok kapusát, Kasper Schmeichelt.

– Már az első félidőben többször kértük a bírót, csináljon már valamit a lézerezéssel. Hiába – kesergett a találkozó után Pierre-Emile Højbjerg, a dánok középpályása.

Miként Arsene Wenger, a korábbi dán klasszis, Brian Laudrup is azt hangsúlyozza, a bírónak legalább a VAR-ral meg kellett volna néznie a jelenetet, mielőtt büntetőt ítélt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.