Ma este kiderül, hogy melyik a legerősebb összetételű Ferencváros

Magabiztos, 3-0-s előnyről kezdi a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóját a Ferencváros. A koszovói Prishtina elleni meccset ugyanakkor nem veszi félvállról a csapat, Peter Stöger edző és az amerikai jobbhátvéd, Henry Wingo is határozottan állítja, még nem lefutott a párharc.

Magyar Nemzet
2021. 07. 13. 10:25
FTC
Myrto Uzuni (balra) ott lehet a Fradi kezdőjében Fotó: Mirkó István Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koszovói Prishtina elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágója előtt a Ferencváros vezetőedzője, Peter Stöger és a csapat amerikai védője, a norvég Moldétól igazolt Henry Wingo tartott a sajtótájékoztatót. Stöger és játékosa sem tűnt elbizakodottnak a hazai pályán kiharcolt 3-0-s előny ellenére sem, sőt mindketten jobb, koncentráltabb játékot várnak a Fraditól a mai visszavágón.

– Jó helyzetből várjuk a mérkőzést, hiszen hazai pályán 3-0-ra nyertünk. Ugyanakkor nem szabad elkényelmesednünk, mert még semmi sem dőlt el, és a visszavágón is nagyon koncentráltan kell futballoznunk. Komolyan kell vennünk a mérkőzést, motiváltan kell hozzáállnunk a feladathoz, és ha ez sikerül, akkor sok helyzetünk lesz – kezdte Stöger. A zárt kapus rendezés miatt ő sem repes az örömtől. – Mindenki telt házas stadionban szeretne játszani, ez része a focinak. Sajnos az utóbbi időszakban hozzá kellett szoknunk a zárt kapuhoz. Egyértelmű, hogy a hazai csapatnak nagy pluszt jelentett volna a sok néző, de úgy gondolom, ennek mi is örültünk volna.

Nguen Tokmac helye biztos a Fradi kezdőcsapatában
Fotó: Magyar Nemzet/Mirkó István

Stöger hangsúlyozta, a lehető legerősebb összeállítású Ferencváros futballozik ma este Pristinában (tv: 20.00, M4 Sport). – Biztonságosan és gyorsabban kell játszanunk. Sokkal kontrolláltabb védekezést várok el a csapattól, mint az első mérkőzésen, sok helyzetet kell kialakítanunk és ezeket gólokat kell szereznünk. Az előző meccsen mi voltunk a favoritok, magabiztosan nyertünk, így az ellenfelünknek kevesebb veszítenivalója van. A Prishtina fizikailag erős, technikailag pedig képzett csapat – zárta gondolatait Peter Stöger.

A Groupama Arénában a Dibusz – Wingo, Blažič, Dvali, Ćivić – Sigér, Tokmac, Haratin – Uzuni, Boli, Mak csapatot küldte pályára Stöger. A Bolit váltó új igazolás, Ryan Mmaee mellett Miha Blažič és Nguen Tokmac szerzett gólt. A meccset hét perc alatt a 71. és a 78. perc között rúgott három góllal lerendezte a Fradi.

A koszovói Fradi-delegáció tagja Alekszand Zubkov, az ukrán válogatottal az Eb-n szerepet szélső Stöger szerint még nincs olyan állapotban, hogy kilencven percet vállaljon. – Olekszandr Zubkov velünk tartott Pristinába, pályára léphet, de nincs olyan állapotban, hogy kilencven percet ott töltsön. Mindig a legerősebb csapatot küldöm pályára, vezetőedzőként nem vehetem könnyelműen egyik mérkőzést sem, így szerdán is a legjobb formában lévő játékosaimat vetem be – mondta az osztrák szakember a Nemzeti Sport helyszíni tudósítójának.

De Henry Wingo is figyelmeztet, még nem fejezték be a feladatot. – Mindenképpen jobban kell koncentrálnunk, mint Budapesten. Élni kell a helyzeti előny adta lehetőséggel, de ahogy vezetőedzőnk is mondta, még semmi sem dőlt el. Nehéz kilencven perc vár ránk, egymást segítve kell játszanunk és akkor jönnek majd a helyzetek és a gólok is. Motiváltak vagyunk, sikerre éhes a csapat – tette hozzá Henry Wingo.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.