Már a dán külügyminisztérium foglalkozik az angol szurkolók botrányával

A Dán Labdarúgó-szövetség nagyon komolyan veszi azokat a bejelentéseket, amelyeket az ország szurkolói küldtek el a szövetségnek azok után, hogy a szerdai Anglia–Dánia labdarúgó Eb-elődöntő után a hazai csapat drukkerei botrányosan viselkedtek a dán szurkolókkal szemben. Az ügyben már a dán külügyminisztérium is vizsgálatot folytat – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO.HU2021. 07. 11. 20:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerdai elődöntő után – amelyet az angol csapat hosszabbításban 2-1-re nyert meg – a skandináv ország drukkerei zaklatásról, fenyegetésekről, köpködésről számoltak be.

A meccs után az angol válogatott drukkerei jó néhány dán drukkerbe kötöttek bele a Wembley Stadion környékén.

Ronnie Hansen, a Dán Labdarúgó-szövetség kereskedelmi igazgatója azt mondta, hogy minden bejelentést nagyon komolyan vesznek és felvették a kapcsolatot a dán külügyminisztériummal.

– A legnagyobb gond az volt a meccsen, hogy néhány megvadult angol drukker valahogy bejutott abba a szektorba, ahol a mi szurkolóink ültek – mondta Hansen. – Ott aztán fenyegetőzni kezdtek, letépték a zászlóinkat, zaklatták a drukkereinket.

Közben a német Uli Hoeness, a Bayern München tiszteletbeli elnöke vasárnap azt mondta, hogy az angol drukkerek elképesztő módon viselkedtek szerdán.

Az UEFA amúgy az angol szövetséget harmincezer eurós pénzbírsággal sújtotta, mert a drukkerek közül valaki lézerfénnyel zavarta meg a dánok kapusát, és a nézők kifütyülték a dán himnuszt.

Csak összehasonlításképpen: a magyar szövetséget százezer euróra és két zárt kapus meccsre büntette meg az UEFA, mert valakik feljelentették a magyarokat a budapesti Eb-mérkőzések miatt – olvasható az Origó cikkében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.