Neymar villant egyet, és Argentínát várja a döntőbe

Brazília Peru ellen is csak egy góllal nyert, de jó úton halad a végső győzelem felé a Copa Américán.

Magyar Nemzet
2021. 07. 06. 8:15
NEYMAR
Neymar egyelőre elmarad Messi mögött Fotó: Rebecca Blackwell Forrás: MTI/AP/Rebecca Blackwell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Egy gyönyörű csel – figyeljük csak, „felbőrözte a védőt” –, egy okos passz és egy higgadt lövés. (Csakúgy, mint Chile ellen, ezúttal is Lucas Paquet volt a gólszerző.) Brazíliának ennyi is elég volt, ahhoz, hogy legyőzze Perut és bejusson a Copa América döntőjébe.

A Chile elleni negyeddöntőhoz hasonlóan ezúttal sem csillogtak a brazilok, Neymar jelentette a különbséget. A PSG sztárja még sohasem nyert Copát, ezért érthetően motiváltan játszik, dacára annak, hogy a torna zárt kapuk mögött zajlik.

- Azt szeretném, ha Brazília jutna be a döntőbe – nyilatkozta a találkozó után hangzatosan Neymar, majd meg is indokolta a kívánságát: – Sok barátom van a brazil csapatban.

Neymar vezéregyénisége a brazil válogatottnak, de egyelőre elmarad Messi mögött. Neki csak 2 gólja és 3 gólpassza van szemben Messi 4-4 góljával és gólpasszával.

Copa América, elődöntők:

Brazília–Peru 1-0, gólszerző: Paquetá (35.)

A másik ágon: Argentína–Kolumbia (szerda, 3.00)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.