Jó napot! – Peter Stöger magyarul hangolt a Fradi meccsére

Holnap a koszovói Prishtina ellen, hazai pályán kezdi meg szereplését a Ferencváros labdarúgócsapata a Bajnokok Ligája selejtező első fordulójában. Ez a meccs lesz egyben a Szergej Rebrovot váltó új vezetőedző, Peter Stöger debütálása a zöld-fehérek kispadján. Az osztrák szakember szép gesztussal nyitott, majd kijelentette, a Fradi célja idén is a BL-csoportkör.

Magyar Nemzet
2021. 07. 05. 17:12
null
Peter Stöger (balra) Kisvárdán mutatkozik be a Ferencváros hazai közönsége előtt, de előtte Ausztriában edzőtáborozik a bajnokcsapattal Fotó: Árvai Károly Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Jó napot! – magyarul köszönt Peter Stöger az első tétmérkőzés előtti sajtótájékoztatóján a Ferencváros edzőjeként, aztán természetesen angolul folytatta. – Nagyon várjuk a holnapi meccset, amellyel vége a felkészülési időszakunknak, ami nem a legkönnyebb a játékosok számára. Talán kicsit fáradtak a fiúk, de nagyon jól sikerült a felkészülés, fizikailag jó állapotban vagyunk. Négy felkészülési meccsből négyet nyertünk meg, köztük ráadásul hármat a nemzetközi porondon szereplő együttesek ellen.

A Pristina elleni meccskeretben a jelenleg is zajló Európa-bajnokságon szerepelt ferencvárosi játékosok közül Bogdán Ádám, Sigér Dávid, Róbert Mak és Olekszandr Zubkov is helyet kapott. Az ukrán szélső szombaton még az Anglia elleni Eb-negyeddöntőre készült hazája válogatottjával, ennek ellenére Stöger hangsúlyozta, hogy a lehető legjobb csapatot szeretné pályára küldeni holnap.

– Csupán egy-két játékos nincsen százszázalékosan készen a holnapi meccsre – erősítette meg Stöger. – Botka Endre és Aïssa Laïdouni nincsenek teljesen készen, de jobban nem szeretnék belemenni név szerint, hogy ki milyen állapotban van.

Egyelőre az osztrák edzőnek meg kell küzdenie az előd nagy árnyékával is, hiszen Szergej Rebrovtól egy rendkívül sikeres csapatot vett át, amely zsinórban háromszor nyerte meg az NB I-et, s egymás után bejutott az Európa-liga, majd tavaly a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

– Mi vagyunk az esélyesek, de tiszteljük az ellenfelet, kielemeztük a selejtezős mérkőzéseiket. Célunk a csoportkör elérése – hangsúlyozta Stöger, hogy nem akarja alább adni ő sem. – Lehet, hogy sokszor kívülről nem látszik, de belülről abszolút fel vagyok tüzelve. Nem az a fajta edző vagyok, aki fel-alá rohangál a kispad mellett, de a magam módján irányítom a csapatot. Remélem, hogy ez az első meccs csak az első állomása lesz egy hosszú sorozatnak.

A vezetőedző mellett a Fradi elmúlt idénybeli holtversenyben legeredményesebb játékosa, a Tokmac Nguenhez hasonlóan 15 gólos Myrto Uzuni vett részt a sajtótájékoztatón, aki számára különleges ellenfél lehet a koszovói csapat, hiszen ő maga albán válogatott.

– Nagyon jól alakult a felkészülési időszak. Jó meccseket játszottunk és eredményesek voltunk. Erős mentalitású edzőnk van, nagy a bizalmunk iránta, ami remélem, az eredményekben is meg fog mutatkozni. A holnapi meccsre koncentrálunk, szeretnénk győzelemmel megajándékozni a szurkolókat – fogalmazott Uzuni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.