Guardiola szerint már-már sajnálatra méltó helyzetben a City

Az angol labdarúgó-élvonalban szereplő Manchester City menedzsere, Pep Guardiola azt nyilatkozta, kevés az esélye, hogy a klub képes lenne új játékost igazolni a nyáron távozott Sergio Agüero helyére, mert futballisták vételárai az egekbe szöktek.

2021. 07. 07. 15:12
Guardiola, Pep
A katalán edző Fotó: MTI/EPA/Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz, Manchesterben eltöltött év után a 2020/21-es idény végén távozott a Citytől a klub gólrekordere, miután nem hosszabbították meg a lejáró szerződését. Az argentin csatár már megtalálta új együttesét a Barcelona személyében, a Manchester City viszont még kutakodik, hogy ki pótolhatja a gólgyárost.

Az angolok fő kiszemeltje a Tottenham Hotspurtől elvágyódó volt, és már tettek is érte egy százmillió fontos ajánlatot, amelyet a londoni klub feltehetően el fog utasítani. A támadó jelenleg az Európa-bajnokságon szerepel (szerda este a dánok elleni elődöntőben lép pályára), és azt nyilatkozta, hogy a torna befejeztéig nem hoz döntést a jövőjét illetően. Kane-t jelenleg 120 millió fontra taksálják, és a Spurs mindent megtenne annak érdekében, hogy megtartsa legfontosabb csillagát, mindezt annak ellenére, még akkor is, ha a csatárnak ez nincs ínyére.

Guardiola nem számít nagy változásokra a játékoskeretében
Fotó: MTI/EPA/Peter Powell

Guardiola Erling Braut Hålandot is kinézte magának, azonban 130 millió eurót érő csatárt 2024 nyaráig szerződés köti a Borussia Dortmundhoz, így a manchesteri klubtulajdonosnak mélyen a zsebükbe kellene nyúlniuk, ha lecsapnának a norvég tehetségre. A katalán mester szerint pedig ez nem fog megvalósulni, mivel az egekbe szöktek a játékosok árai, vagyis Guardiolának a következő idényben „abból kellene főznie, amije már van”.

– Ilyen árak mellett nem fogunk csatárt venni. Ez lehetetlen, nem engedhetjük meg magunknak – nyilatkozta a City edzője a katalán TV3-nak. – Minden klub nehéz helyzetben van pénzügyileg, ez alól mi sem jelentünk kivételt. és Ferran Torres kiválóan teljesítettek ebben a pozícióban. Az akadémián vannak fiatal játékosaink és sokszor hamis kilences pozícióban szerepeltetjük őket. Nagy rá az esély, hogy nem veszünk új csatárt a következő idényre. Mindent megteszünk az átigazolási időszakban, ami csak lehetséges, de ha nem tudjuk megvenni, akiket szeretnénk, a rendelkezésünkre fog állni az a csapat, amely négy idény alatt háromszor nyerte meg a bajnokságot és bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe.

Természetesen Guardiola szavait – a koronavírus miatt „megroggyant” pénzügyi helyzet ellenére – nem kell készpénznek venni, hiszen a leggazdagabb klubtulajdonos, Manszur sejk eddig sem sajnált milliókat áldozni egy-egy futballistára, akit kiszemeltek az angol bajnok játékosmegfigyelői. Az elmúlt négy idényt és a jelen átigazolási időszakot tekintve a Premier League-ben szereplő egyesületek közül a Transfermarkt adatai alapján csak a Chelsea költött többet a Citynél. Íme a tízes toplista:

  • Chelsea: 761,50 millió euró
  • Manchester City: 724,91 millió euró
  • Manchester United: 591,68 millió euró
  • Everton: 498,87 millió euró
  • Liverpool: 489,13 millió euró
  • Arsenal: 478,40 millió euró
  • Leicester: 415,25 millió euró
  • Tottenham Hotspur: 382,50 millió euró
  • Wolverhampton: 342,06 millió euró
  • West Ham United: 334,56 millió euró
  • A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.