A Real Madrid három évre ír alá a magyar válogatott kapitányával

A teljes spanyol sajtó kész tényként kezeli, hogy napjaink legmagasabban jegyzett férfi kosárlabdázója, Hanga Ádám a Barcelonából a nagy rivális Real Madridhoz szerződik. A hírek szerint a 32 esztendős magyar játékos három évre szerződik a spanyol fővárosba.

Magyar Nemzet
2021. 07. 06. 9:24
HANGA Ádám
Isztambul, 2019. március 8. Hanga Ádám, a Barcelona és Bryant Dunston, az Anadolu Efes játékosa a férfi kosárlabda Euroligában játszott isztambuli mérkõzésen 2019. március 8-án. MTI/EPA/Tolga Bozoglu Fotó: Tolga Bozoglu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

történelmet írt június közepén: ő az első magyar férfi kosárlabdázó, aki spanyol bajnoki címet nyert. Ez különösen nagy szó, hiszen a spanyol liga egyértelműen a legerősebb Európában, itt az élre jutni igen nagy tettnek és rangnak számít. A Barcelona tagjaként nyert aranyéremről akkor ezt nyilatkozta egy Nemzeti Sportnak adott interjújában: „Történelmet írtam, elképesztően boldog vagyok. Három döntőt játszottunk az előző három évben, nem lehet azt mondani, hogy nem érdemeltük meg végre az aranyat. Idén még megnyertük a Spanyol Kupát is, szóval, szenzációs idényt zártunk. A klubnak is fontos volt, hogy ismét bajnokok legyünk, legalább annyira, mint egy Euroliga-siker. És talán mondanom sem kell, hogy a Real Madrid ellen még édesebb a győzelem...”

Többé már nem ölti fel magára a Barcelona mezét, de bajnokként búcsúzik

A következő idénytől viszont már éppen az ősi riválist, a bajnoki döntőben legyőzött Real Madridban kísérelheti meg megtudni, hogy mennyire édes legyőzni a Barcelonát. Néhány napja kelt szárnyra a hír, hogy Hanga Ádám megválik a katalánoktól, és három évre a spanyol fővárosba, a királyi gárdához ír alá szerződést. Ezt hétfő este már minden jelentősebb portál kész tényként könyvelte el, és az átigazolási időszak egyik legnagyobb szenzációjaként kezelte. A kereken két méter magas magyar kosaras 2017-ben került az eddigi csapatához, és 2019-ben hosszabbította meg a szerződését a Barcelonával 2022 nyaráig. A váratlan válás hátterében az húzódik meg, hogy nem felhőtlen a viszonya Sarunas Jasikevicius vezetőedzővel. A litván szakember például az Euroliga döntőjében mindössze hét másodpercet adott a magyar válogatott játékosnak, ami meglehetősen megalázó, még akkor is, ha a bajnoki döntő mindkét mérkőzésén a kezdőcsapatba tette. Hanga Ádám azt nyilatkozta, azt a hét másodpercet nem tartja fair döntésnek, de kénytelen volt megbékélni vele.

A jelek szerint azonban a felek úgy érzik, a békesség érdekében okosabb elválni, és az AS, valamint a Marca szerint is megegyeztek a szerződés felbontásában, és a játékos ingyen távozhat Barcelonából. A Real Madrid már korábban is kiszemelte őt magának, de amikor eljött a Baskoniától, ő a katalánokat választotta. Akárcsak a labdarúgásban, a kosárlabdában sem mentes a pikantériától az átjárás a két klub között, nem példa nélküli, de mindig megütközést okoz. A magyar bedobó azért is igazolna a Real Madridhoz – a hírek szerint kevesebb fizetésért, mint amit a Barcelonánál kapott –, mert nem akarja elhagyni Spanyolországot, és az Euroligában szeretne játszani, noha milánói és török ajánlatról is írnak vele kapcsolatban. Az AS egyébként azt írja, Hangával jól járnak a fővárosiak, hiszen az Euroliga, így tehát Európa egyik legjobban védekező játékosáról van szó, aki a labdaszerzésben és a támadásoknál is hatékony. A lap kiemeli azt is, hogy nem lesznek beilleszkedési gondjai, hiszen a Manresa, a Baskonia és Barcelona kosarasaként már tíz szezont lehúzott a spanyol első liga élvonalában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.