Peter Stöger szerint a Ferencváros jobb csapat a Zalgirisnél

A Ferencváros kedden 20 órakor a Groupama Arénában megkezdi a Zalgiris Vilnius elleni párharcát a Bajnokok Ligája selejtezőinek a 2. fordulójában (tv: M4 Sport). Peter Stöger vezetőedző szerint muszáj javítania a csapatna a játéka színvonalán, ha tovább akar jutni. Ha ez sikerül, akkor a Fradi a következő körben a cseh Slavia Prahával csaphat össze.

Magyar Nemzet
2021. 07. 19. 18:27
null
Sigér Dávid és Peter Stöger szerint ki kell jönnie a pályán a két csapat közötti különbségnek Forrás: fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros folytatja, remélhetően ismét a Bajnokok Ligája főtáblájáig. A magyar bajnok az eredményt tekintve simán jutott túl a selejtezők első fordulóján, hiszen hazai pályán 3-0-ra, idegenben pedig 3-1-re győzött a koszovói Pristhina ellen, ám még mindkét mérkőzésen látszott, hogy a magyar bajnok nincsen még csúcsformában. A litván Zalgiris Vilnius ellen biztosan többet kell nyújtania a magyar bajnoknak.

– Meg kell mutatnunk, hogy sikerült játékban előrébb lépnünk – nyilatkozta a tegnapi sajtótájékoztatón Sigér Dávid, a csapat válogatott középpályása. – Bár sok gólt lőttünk az első körben, mégis volt bennünk hiányérzet. Persze, ez annak is felróható, hogy ez volt ebben a szezonban az első tétmeccsünk. Nem tudtunk sok időt együtt készülni, és ezen a szinten nem is lesz sok idő a próbálkozásra. Kellően óvatosak leszünk, nem becsüljük le az ellenfelet, de bátran és kezdeményezően kell játszanunk, hiszen tudjuk, hogy már az első meccsen jó eredményt kell elérnünk.

 

Sigér Dávid és Peter Stöger szerint ki kell jönnie a pályán a két csapat közötti különbségnek
Fotó: Fradi.hu

 

Ezután a jó védekezés fontosságáról is beszélt, nem szabad esélyt adni az ellenfélnek a gólszerzésre, és ezzel utalt a Prishtina elleni párharcra is, amely során a koszovói ellenfél 0-0-s állásnál mindét meccsen több helyzetet is kihagyott. Peter Ströger vezetőedző egyetértett a játékosával, ő sem szabadult még meg azoknak a ziccereknek az emlékétől:

– Nagyon fontos forduló jön. Az első körben nem játszottunk túl jól, de az eredmény miatt elégedettek lehettünk. A Prishtina ellen sok helyzetet alakítottunk ki, de sajnos a koszovóiak előtt is több esély adódott, mint azt szerettük volna. A legjobb tudásunkat kell nyújtani, fontos lesz, hogy emeljünk a játékunk színvonalán, és ha így lesz, továbbjutunk. Mi vagyunk a favoritok, miénk a jobb csapat. Fontos lesz a támadás és a védekezés közötti egyensúly megtalálása, és az is, hogy hogyan tudunk előnyt kovácsolni a rögzített helyzetekből.

Peter Stögert arról is kérdezték, hogy a Zalgiris Vilnius stílusa mennyiben tér el a Prishtináétól, amire ő ezt válaszolta:

– Nehéz összehasonlítani őket. A Zalgiris tud négy és öt védővel is játszani, nekünk ezért mindkét verzióra fel kell készülnünk, ez például eltérő az előző párharctól. A litvánok talán kevésbé fizikálisak, mint a Prishtina volt, igaz, akkor is felhívtam a figyelmet arra, hogy a koszovói együttes sem volt rossz technikai téren. Nem lesz könnyű meccs, de hazai pályán ki kell jönnie a két együttes közötti különbségnek.

A Zalgiris Vilnius az északír Linfield együttesén keresztül jutott el 5-2-es összesítéssel a második körbe, ám a második, hazai pályán játszott meccsen aratott 2-1-es sikert kissé pürroszi győzelemként könyvelhette el, mert két játékosát, Eldhaji Pape Djibril Diawot és Karolis Uzelát is kiállította a játékvezető, így ők nem szerepelhetnek a Groupama Arénában. A Zalgirist irányító kazah Vlagyimir Cserubin úgy fogalmazott, a Ferencvárosnak előnyt jelent, hogy hazai pályán kezdi a párharcot, ugyanis a jelenlegi helyzetben az nagy fór, ha egy csapat a szurkolói előtt játszhat.

– Tudjuk, hogy riválisunk szeret támadni, így nem lehet más célunk, mint minél kevesebb lehetőséget engedni neki a kapunk előtt – fogalmazott Cserubin, aki bízik abban, hogy az ő csapatának is lesznek gólszerzési esélyei.

 

ÍGY FOLYTATHATJÁK A MAGYAROK Tegnap kiderült, hogy ha a Ferencváros túljut a Zalgiris Vilniuson, akkor a cseh Slavia Praha lesz az ellenfele a BL-selejtezők harmadik fordulójában. Az UEFA a sorsolás előtt nyilvánosságra hozta, hogy a magyar bajnok a cseh együttes mellett a skót Glasgow Rangersszel vagy a Kajrat Almati–Crvena zvezda kazah–szerb párharc győztesével kerülhet össze, végül Fortuna a Slaviát sodorta a Fradi útjába. Megvan az ellenfél arra az esetre is, ha kudarccal végződne a litvánokkal vívott párharc, akkor az Európa-liga play-offjáért a Ferencváros egy régi ismerőssel, a bolgár Ludogorec Razgraddal vagy a szlovén Murával találkozna – attól függ, hogy a két együttes BL-selejtezőjében melyik fél marad alul. Ebben az esetben az FTC idegenben kezdene az első meccsen.

Az Európa-konferencialigában a Puskás Akadémia és az Újpest a héten kezdi meg a párharcát a lett RFS, illetve a liechtensteini Vaduz ellen, és ha sikerrel járnak, akkor a selejtezők 3. körében az Újpest a svájci Basel és az albán Partizan Tirana, a Puskás Akadémia pedig a belga Gent és a norvég Vålerenga párosításának a győztesével találkozhat.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.