Szoboszlai felépült, szombaton végre visszatér a pályára

Szoboszlai Dominik végre nem csak reménykedik, immár ki meri jelenteni, hogy teljesen felépült. Az RB Leipzig magyar válogatott labdarúgója a Nemzeti Sportnak beszélt a mögötte hagyott hetekről, kitérve az Európa-bajnokságra is, amelyen nélküle is megállta a helyét Marco Rossi együttese.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 07. 16. 7:26
Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik felépült, már nem egyedül készül Fotó: motivio/Boris Streubel Forrás: dierotenbullen.com/motivio/Boris Streubel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„ Úgy kezdődött, hogy a szeméremcsont és a lágyék találkozásánál nyilalló fájdalmat éreztem, aztán volt olyan időszak, hogy a kanapéról sem tudtam felkelni kínlódás nélkül. Sajnos alvás közben is sokszor arra ébredtem, hogy belenyilall a fájdalom” – beszélt a Nemzeti Sportnak arról, milyen tünetekkel is járt a sérülése. Az is kiderült, hogy 2020 őszén már rendre fájdalomcsillapító injekcióval játszott. Ennek ellenére úgy kalkulált, hogy néhány hónap alatt felépül, s még a tavasszal bemutatkozik a Lipcsében, s már néhány meccsel a lábában készül az Európa-bajnokságra.

Másként alakult. Szoboszlai ugyan csatlakozott a magyar válogatotthoz az ausztriai edzőtáborban, de néhány nap után be kellett látnia, fölösleges erőltetnie, nem tud játszani az Eb-n. Ezután kerülte a nyilvánosságot, s mindent a gyógyulásnak rendelt alá.

„Nem tűntem el a világ elől, de mint említettem, ez a sérülés annyira kiszámíthatatlan, hogy felelőtlenség lett volna bármit ígérni, vagy esetleg olyat mondani, ami nem egyértelmű a nyilvánosság számára. Az Eb idején pedig nem akartam, hogy bármi elvonja a figyelmet a csapatról. Igazságtalannak érzem, hogy a sors elvette tőlem ezt a lehetőséget, annak viszont nagyon örültem, hogy a társak minden előzetes várakozást felülmúltak. Jó volt látni, mennyire küzdenek egymásért és a válogatottért. Nekem az edzések maradtak, a torna idején pluszmunkát és különfoglalkozásokat végeztem. Így többnyire a televízió előtt néztem a meccseket, még csak nem is Magyarországon. Természetesen bennem volt a bárcsak ott lehetnék érzése, de a csapat nélkülem is mindent megtett, nagyon büszke vagyok a társakra. A végén talán kis szerencse hiányzott, de a válogatott így is a maximumot hozta ki magából a halálcsoportban.”

Több mint fél éven át tartott a még mindig csupán húszéves játékos kálváriája, de most már legalább ki meri jelenteni, hogy teljesen felépült.

„Elmondhatom, százszázalékos állapotban vagyok, teljes értékű edzésmunkát végzek. Az első hetet úgy építettük fel, hogy ne kapjak azonnal maximális terhelést, fokozatosan csatlakoztam a munkába, de már egyetlen gyakorlatot sem hagyok ki, szombaton pedig az első edzőmérkőzés következik az AZ ellen. Mentálisan próbatételt jelentett ez a fél év, de úgy érzem, megerősített. Most már csak arra összpontosítok, hogy a rajtra megfelelő állapotba kerüljek, és hogy a vébéselejtező őszi meccsein számolhasson velem.”

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.