Egyenlítés a belga és a holland párharcában + videó

A Vuelta a España nyolcadik szakaszán ismét a sprinterek mérhették össze az erejüket. A végén a holland Fabio Jakobsen ünnepelhetett, így már neki is két szakaszsikere van az idei spanyol körversenyen.

Magyar Nemzet
2021. 08. 21. 18:39
null
Molina de Aragn, 2021. augusztus 17. Az els helyen vgzett Fabio Jakobsen, a Deceuninck - Quick-Step holland versenyzje a Vuelta a Espana spanyol orszgti kerkpros krverseny Burgo de Osma s Molina de Aragn kztti 163,9 kilomteres, negyedik szakaszt kvet eredmnyhirdetsen 2021. augusztus 17-n. MTI/EPA/EFE/Manuel Bruque Fotó: Manuel Bruque
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fabio Jakobsen elképesztő mélységekből kapaszkodott vissza, az idei Vueltán pedig a negyedik után a nyolcadik szakaszt is a Deceuninck–Quick Step holland kerekese nyerte meg.

A versenynap kínálta magát a sprintereknek, a szökevényeket már 35 kilométerrel a cél előtt utolérték. Jakobsen ugyan nem tudott végig csapattársaival maradni, ám így is jókor indított, és lehajrázta a szintén két etapsikernél járó Jasper Philipsent (Alpecin–Fenix), sőt a belga versenyzőt még Alberto Dainese (DSM) is megelőzte.

Jakobsen a duplázással a pontverseny élre állt, átvette a zöld trikót Philipsentől. A következő napokban azonban főként a célba érés lesz kettejük feladata, a sprintereknek legközelebb a tizenharmadik szakaszon lehet reális esélyük a győzelemre.

A címvédő Primož Roglič (Jumbo–Visma) könnyedén őrizte meg az összetett éllovasnak járó piros trikót. Neki és a többi hegyimenőnek a vasárnapi szakasz nyújt majd lehetőséget komolyabb időkülönbségek kialakítására, amely kiemelt kategóriájú emelkedőn zárul.

(A borítóképen: Fabio Jakobsen Fotó: MTI/EPA/EFE/Manuel Bruque)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.