A Ferencváros a Slavia ellen a szebbik arcát akarja megmutatni

A Ferencváros szerda este a cseh Slavia Prahát fogadja a Bajnokok Ligája selejtezőinek a 3. körében. A kedd esti sajtótájékoztatón Peter Stöger, a magyar bajnok vezetőedzője elmondta, szerinte nem az ő csapata a párharc esélyese, a védő Samy Mmaee pedig arról is beszélt, hogy a szombati, Kisvárda elleni teljesítmény nem lesz elég a sikerhez a csehek ellen. A Slavia Praha vezetőedzője, Jindrich Trpisovsky kielemezte a Fradit, és kiderült, a csehek örültek a sorsolásnak.

Magyar Nemzet
2021. 08. 03. 19:06
null
Peter Ströger, a Ferencváros vezetőedzője azt mondja, a csapatának is vannak minőségi futballistái Fotó: Árvai Károly Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros százszázalékos teljesítménnyel teljesítette eddig a Bajnokok Ligája selejtezőit. Az első és a második körben hazai pályán és idegenben is legyőzte a koszovói Pristhinát, majd a litván Zalgirist, de szerda este már egészen más szintű ellenféllel kerül szembe. Az ellenfél az a Slavia Praha lesz, amely az Európa-liga legutóbbi kiírásában a negyeddöntőig menetelt, és jelenleg az európai középmezőny elején helyezkedik el.

Peter Ströger, a Ferencváros vezetőedzője a kedd esti sajtótájékoztatón elmondta, nagyon örül, hogy a csapata eljutott idáig, és a Bajnokok Ligájában várhatja a soros ellenfelet.

– A Slavia kiváló csapat, sokat fejlődött az elmúlt időszakban, ami köszönhető többek közt az edzőjük remek munkájának – folytatta. – Nehéz meccs lesz egy komoly ellenféllel szemben, úgyhogy a legjobb formánkat kell nyújtanunk, hogy sikerrel vegyük ezt a két találkozót. A Slavia az esélyese ennek a két találkozónak, de nálunk is vannak minőségi futballisták, ezt maradéktalanul be kell bizonyítanunk ahhoz, hogy továbbléphessünk a BL-ben. A Kisvárdától elszenvedett vereséget követően átbeszéltük a történteket. Mindenki a hatása alatt volt annak a találkozónak. Mi voltunk a jobb csapat, viszont nem tettünk eleget azért, hogy ezt bizonyítsuk. Hetekkel korábban teljesen más formát mutattunk. Itt az idő, hogy százszázalékosan bizonyítsuk, mit is tudunk.

 

Peter Ströger, a Ferencváros vezetőedzője azt mondja, a csapatának is vannak minőségi futballistái
Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

 

A ferencvárosi játékosok közül a csapat egyik védője, Samy Mmaee jelent meg a sajtótájékoztatón. A kérdésekre adott válaszait így lehet összegezni:

– A Slavia tényleg nehéz ellenfél, remek csapat, de mi is az vagyunk, nekünk is kiváló játékosaink vannak. Bíznunk kell magunkban, és muszáj lesz igazi egységes csapatként játszanunk, akkor elérhetjük a célunkat. A védelemnek, a középpályának és a támadósornak is egyben kell lennie. Az első meccset hazai pályán játsszuk, úgyhogy meg kell akadályoznunk az ellenfél helyzeteit, vagy ha nem sikerül, akkor több gólt kell lőnünk, mint a vendégek. Az ellenfélnél nem egy vagy két játékosra kell figyelnünk, az egész csapatra kell majd százszázalékosan összpontosítanunk. Az biztos, hogy ha úgy játszunk, mint szombaton tettük a Kisvárda ellen, akkor nem lesz esélyünk a BL-selejtezőn. A szerdai mérkőzés remek alkalom arra, hogy megmutassuk, mit is tudunk valójában, hogyan tudunk futballozni igazi csapatként.

A Slavia Praha vezetőedzője, Jindrich Trpisovsky elárulta: a Ferencváros több találkozóját is megnézték, és alaposan kielemezték.

– Tudjuk, hogy ellenfelünk toronymagasan kiemelkedik a magyar bajnokságból, és tavaly a BL-ben is voltak jó meccsei, például a Juventus ellen, úgyhogy erős csapat. Nem a játékosok értéke fog holnap pályára lépni, hanem a játékosok és a csapatok, majd a mérkőzés alatt dől el, valójában mekkora a két alakulat között a különbség. A széleken nagyon jók, teljesen modern támadójátékot játszanak, erős csapat az ellenfelünk.

 

Jindrich Trpisovsky, a Slavia edzője nagyon jó csapatnak tartja a Ferencvárost
Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

 

A cseh csapat csatára, Jan Kuchta ehhez hozzátette: örültek, hogy a Ferencvárost kapták ellenfélnek, mert minőségi csapatnak tartják, amely tavaly a BL-csoportkörben szerepelt.

– Már nézegettük a gyenge pontjait az ellenfélnek, ugyanakkor sok erős oldala is van. Jó a középpályájuk, gyorsan lendülnek támadásba, de az egész csapat rendben van, nem véletlenül szerepelt a BL-ben. Mi már nagyon várjuk a meccset – mondta.

Ugyanakkor az is kiderült, hogy Kuchta – aki az előző szezonban minden sorozatban összesen 20 gólt szerzett – még nem biztos, hogy sérülése miatt pályára tud lépni a találkozón.

Arról nem esett szó, hogy az UEFA hétfőn kisorsolta, a párharc győztese és vesztese ki ellen játszik a folytatásban.

Bajnokok Ligája, selejtező, 3. kör: Ferencváros–Slavia Praha (cseh), Groupama Aréna, augusztus 4., szerda, 20.00 (tv: M4 Sport)

A FERENCVÁROS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA VÁGATLANUL

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.