időjárás 15°C Helga 2022. október 3.
logo

Itt a megállapodás: nőtt Magyarország energiabiztonsága

Lemondott a bojkottról, de azonnal sírva fakadt

Koczó Dávid
2021.08.17. 11:44 2021.08.17. 13:18
Lemondott a bojkottról, de azonnal sírva fakadt

Oszaka Naomi először állt a média rendelkezésére hagyományos sajtótájékoztatón azóta, hogy a Roland Garroson bojkottálta ezeket a teniszezők számára kötelezően előírt eseményeket. A japán játékos azonban az egyik kérdés után sírva fakadt Cincinnatiben.

Az év elején úgy tűnt, semmi sem állítja meg Oszaka Naomit abban, hogy a női tenisz új uralkodója legyen. A japán teniszező februárban megnyerte az Australian Opent, és az első női játékos lett Serena Williams generációja óta, aki eljutott négy Grand Slam-trófeáig.

Oszaka salakon nem tudta megismételni a kemény pályán mutatott dominanciáját, majd a vörös borítás legfontosabb versenye, a Roland Garros előtt bejelentette, hogy saját mentális egészsége érdekében nem vesz részt a kötelező sajtótájékoztatókon. A pénzbüntetést vállalta volna, de miután a Grand Slam-tornák szervezői közös álláspontjukban meglebegtették, hogy a rendszeres szabályszegés kizárást vonhat maga után, Oszaka a második fordulós meccsére már nem állt ki Párizsban.

Azóta Oszaka a tokiói olimpián játszott, a sajtótájékoztatók szempontjából viszont az eheti, Cincinnatiben rendezett WTA 1000-es verseny jelentette a visszatérést: a mostani történések aligha hozták meg a kedvét ezekhez az eseményekhez.

Az egyik újságírói kérdés azt firtatta, hogy Oszaka hogyan találja meg az egyensúlyt, hogy miközben kerülte a médiamunkásokkal való párbeszédet, más médiaplatformokat kihasznál a maga javára. A Roland Garros óta eltelt szűk három hónapban a japán teniszezőről Netflix-minisorozat jelent meg, valamint több magazin címlapján is szerepelt.

Oszaka nehezen találta a szavakat, de becsületére legyen mondva, hogy amikor a sajtótájékoztató vezetője új kérdést kért volna, a japán teniszező ragaszkodott hozzá, hogy kielégítő választ adjon a nehéz kérdésre, mondván: érdekli ez a nézőpont.

– Nem tudok mit kezdeni azzal, hogy ha tweetelek valamit, arról újságcikkek születnek. Az egyensúly nehéz ügy, azt hiszem, ezt önökkel együtt próbálom én is megtalálni – fogalmazott végül a japán lány. A következő kérdésre azonban már nem tudott figyelni, könnyekre fakadt, de néhány perces kényszerszünet után folytatta a sajtótájékoztatót.

A teniszpályán Oszaka második kiemeltként csak a második fordulóban kezdi meg szereplését Cincinnatiben. A pénzdíját már a verseny előtt felajánlotta a földrengés sújtott Haiti javára.

Fucsovics visszatért és búcsúzott

Cincinnati a visszatérést jelentette az első számú magyar teniszező, Fucsovics Márton számára is, aki vállsérülés miatt lépett vissza a tokiói olimpiától. Fucsovics ugyan adogatott az első játszmáért, de végül 7:6, 6:3-as vereséget szenvedett a tizenkettedik kiemelt kanadai Félix Auger-Aliassime ellen.

(A borítóképen Oszaka Naomi a sajtótájékoztatón. Fotó: Shutterstock/Rob Prange.)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.