Nagy Ádám átigazolása beárazza a magyar Eb-sikert

Tegnap este jelentette be az olasz másodosztályban szereplő Pisa, hogy az angol Bristol Citytől távozó Nagy Ádám náluk folytatja pályafutását. Nagyon úgy tűnik, hogy megismétlődhet az, ami 2016-ban: a válogatott nagyszerű Európa-bajnoki teljesítménye nem hozza meg az áttörést a magyar futballistáknak az átigazolási piacon.

Magyar Nemzet
2021. 08. 28. 9:52
NAGY Ádám
Moszkva, 2020. oktber 14. Nagy dm (k), illetve az orosz Magomed Ozdojev (j) s Vjacseszlav Karavajev a labdarg Nemzetek Ligja B divzija 3. csoportjnak negyedik forduljban jtszott Oroszorszg-Magyarorszg mrkzsen Moszkvban 2020. oktber 14-n. MTI/EPA/AP pool/Pavel Golovkin Fotó: MTI/EPA/AP pool/Pavel Golovkin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehéz szakmai előrelépésnek értelmezni azt, hogy az angol másodosztályból az alacsonyabban rangsorolt olasz másodosztályba igazolt. Még akkor sem, ha várhatóan a Pisában többet játszik majd, mint amennyit a Bristol Cityben, amelyben néha a csapat vezére volt, máskor viszont alig kapott lehetőséget.

Az idényt két győzelemmel kezdő Pisa a hivatalos honlapján jelentette be, hogy 2025-ig szóló szerződést írt alá Naggyal, aki 2019 után tér vissza Olaszországba. Korábban a Bologna színeiben a Serie A-ban futballozott felemás mérleggel, három idény alatt 51 meccsen.

A magyar válogatott középpályájának kulcsfigurája augusztus elején jelezte távozási szándékát a Bristol Citytől.

– Nyílt titok a klubon belül, hogy úgy gondolkodom: mikor váltsak, ha nem most? – nyilatkozta Nagy Ádám a FourFourTwonak a nyáron. – Szeretném megméretni magam a piacon, megnézni, mik a lehetőségeim. Ha jönne olyan ajánlat, amely a sportszakmai előrelépésemet jelentené, például a spanyol vagy az olasz első osztályból – amelyben úgy érzem, most már jobban helytállnék, mint első próbálkozásra –, akkor azt hiszem, élnék a lehetőséggel.

Ezek szerint azonban nem kapott ajánlatot a spanyol vagy az olasz első osztályból, különben nem fanyalodott volna rá a Pisára, amely az előző idényt a 14. helyen zárta a Serie B-ben. Pedig Nagy 26 évesen papíron a legjobb korban van, most már jelentős tapasztalattal rendelkezik és épp egy rendkívül sikeres Eb-n volt túl a magyar válogatottal.

Tényleg: mikor, ha nem most?

Úgy tűnik, megismétlődhet az, ami 2016-ban történt. Akkor egy szintén sikeres Eb-szereplés után azt hittük, megnyílnak azok az ajtók a válogatott játékosai előtt, amelyek korábban zárva maradtak, de öt éve lényegében pont Nagy volt az egyetlen, aki komoly előrelépést tudott tenni – akkor került a Fradiból a Bolognába.

Most is közeledik az átigazolási időszak vége, de az Eb-keretből eddig csak Bolla Bendegúz tudott előrelépni, aki a Fehérvártól az angol élvonalbeli Watfordhoz szerződött, igaz egyből kölcsönbe adták a svájci Grasshoppernek.

Rajta és Nagyon kívül eddig Kecskés Ákos váltott klubot, aki a svájci Luganótól az orosz Nyizsnyij Novgorodhoz került, Lovrencsics Gergő, aki a Fraditól a Hajduk Splithez igazolt, illetve Varga Roland, aki az MTK után az Al-Ittihad Kalbában kötött ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.