Roger Federer kiszurkolta az Újpest kiesését

A magyarok közül utolsóként az Újpest labdarúgócsapata is kiesett a Konferencia-liga selejtezőjéből. A lila-fehérek a hazai 2-1-es veresége után a svájci Bázel otthonában csütörtökön 4-0-ra kaptak ki a helyszínen szurkoló, bázeli születésű teniszlegenda, Roger Federer legnagyobb örömére.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 08. 12. 21:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hússzoros Grand Slam-tornagyőztes teniszlegenda, is a helyszínen látta, hogy ezúttal sem kezdett megilletődötten az Újpest, amely az első tíz perc végén Pauljevic révén ziccert rontott. A félidő derekán Quintilla remek bal oldali beadását – az újpesti védők helyezkedési hibáját kihasználva – Males rúgta be, amivel a hazaiak összesítésben megnyugtató előnybe kerültek. A lila-fehérek a hátrány ellenére is bátran játszottak, próbáltak támadóan fellépni, helyzetük is volt, de a Basel még a szünet előtt megduplázta góljai számát.
Az Újpest a fordulás után is egyenrangú partnere volt a mezőnyben a hazaiaknak, a csapatok piaci értéke közötti különbség főleg a helyzetkihasználásban mutatkozott meg: tíz perc után Tallo egyedül vezethette a kapusra a labdát, de Lindner védte a ziccert, míg a túloldalon a Basel a harmadik kaput eltaláló lövéséből megszerezte harmadik gólját. A svájciak a hajrában belőtték negyedik találatukat is és simán jutottak a negyedik körbe, ahol – immár a főtáblás szereplésért – a svéd Hammarby IF együttesével találkoznak.
A Mol Fehérvár FC az első, a Puskás Akadémia FC pedig a második fordulóban búcsúzott a harmadik számú európai kupasorozat selejtezőjében, így már csak a Ferencváros van versenyben a nemzetközi porondon, amely a Bajnokok Ligája-selejtező negyedik, utolsó körében a svájci Young Boys csapatával találkozik.

 

Konferencia-liga-selejtező, 3. forduló, visszavágó: 
FC Basel–Újpest FC 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Males (21.), Stocker (45+2.), Cabral (70.).

 

Az első mérkőzésen: 2-1. Továbbjutott a Basel 6-1-es összesítéssel.

 

A borítóképen: Yohan Croizet, az Újpest (balra) és Fabian Frei, a svájci FC Basel játékosa. Fotó: MTI/EPA/Keystone/Peter Schneider.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.