Ronaldo: „Tudom, hogy a Real-drukkerek a szívükben őriznek”

A portugál klasszis hosszú bejegyzésben utalt a jövőjére, és a sajtót kritizálta.

Magyar Nemzet
2021. 08. 18. 11:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

jelenleg a Juventus futballistája. A klub a tavalyi idényben hosszú idő után elveszítette az olasz bajnoki címet, és várhatóan átalakuláson megy keresztül. A portugál érkezésekor kitűzött Bajnokok Ligája-siker távoli álomnak tűnik Torinóban, és kérdés, hogy a 36 éves játékosnak van-e még ideje kivárni az átalakulást.

Nem véletlen, hogy több találgatás is napvilágot látott, amelyek szerint Ronaldo a Manchester Cityben vagy a PSG-ben folytathatja pályafutását, esetleg visszatérhet a Real Madridhoz.

A portugál labdarúgó az Instagramon reagált a különböző pletykákra, a spanyol klubnak külön szakaszt is szentelt bejegyzésében.

„Mint emberrel és mint sportolóval is tiszteletlenség velem szemben, ahogyan a sajtó könnyelműen ír a jövőmről. Tiszteletlen ez a velem szóba hozott csapatokkal, azok játékosaival, a szakmai stábokkal szemben is.

A történetemet a Real Madridnál már megírták és rögzítették. Szavakban, számokban, trófeákban, címerekben, rekordokban és a címlapokon is. Ott van a Santiago Bernabéu Stadion múzeumában és a klub összes szurkolójának emlékezetében. Mindezeken túl, amit ott elértem, a kilenc évet tisztelet és szeretet jellemezte, amit még mindig érzek, és fogok is. Tudom, hogy az igazi Real Madrid-drukkerek a mai napig a szívükben őriznek, ahogyan én is őket.

A volt spanyol csapatom mellett gyakran jelentek meg olyan hírek és pletykák is, amelyekben különböző klubokkal hoztak engem szóba úgy, hogy senki sem nézett utána a dolgoknak vagy próbálta volna kideríteni az igazságot.

Most megtöröm a csendet, hogy elmondjam: nem hagyom, hogy visszaéljenek a nevemmel. Továbbra is a karrieremre és a munkára összpontosítok, hogy felkészüljek minden rám váró kihívásra. És a többi dolog? Az csak duma.”

Figyelemre méltó ugyanakkor, hogy a pletykák visszaszorítása és a Real Madridnál töltött időszak ünneplése mellett a Juventusról egy árva szó sem esik a bejegyzésben.

 

(A borítóképen Cristiano Ronaldo nyugtat. Fotó: Europress/AFP/Marco Bertorello)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.