Varane elárulta, miért hagyta ott a Real Madridot

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester United kedvéért hagyta ott a Real Madridot Raphaël Varane. A francia védő a Vörös Ördögök honlapjának nyilatkozva beszélt átigazolásának hátteréről.

Magyar Nemzet
2021. 08. 17. 10:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Raphaël Varane tíz év után a Manchester United kedvéért mondott búcsút a Real Madridnak. A középső védőért 34 millió fontot fizettek az angolok a spanyoloknak, és szombaton, a Leeds elleni bajnoki előtt már be is mutatta őt az új klubja, valamint az ilyenkor megszokott első interjú is felkerült a Vörös Ördögök honlapjára.

A francia játékos szerint most jött el az ideje a váltásnak.

– Azért igazoltam ide, mert új érzéseket akartam megtapasztalni. Sok kalandban volt részem az előző klubommal, de ez egy új kezdet a számomra és nagyon örülök, hogy itt lehetek – mondta a 28 éves labdarúgó. – Akkor éreztem először, hogy valóban létrejöhet az átigazolás, amikor egyeztettem róla az előző klubommal. Valódi esélyem nyílt arra, hogy a Premier Leauge-ben a Manchester United színeiben szerepelhessek. Ez egy jó pillanat volt a váltásra. Motivált vagyok, hogy egy új ligában játszhatok. Remek lehetőségem adódott, szóval a váltás mellett döntöttem.

A védő nem először játszott el az Angliába való igazolás gondolatával, 2011-ben még Sir Alex Ferguson, a MU akkori menedzsere is meglátogatta édesanyja otthonában, hogy meggyőzze, csapatát válassza. Varane akkor nem állt kötélnek, és inkább Madridba tette át a székhelyét.

Varane vasárnap, a Southampton ellen mutatkozhat be a United együttesében, amelyhez 2025 nyaráig kötelezte el magát.

 

A borítóképen: Raphaël Varane bemutatása az Old Traffordon. A forrás: EPA/Andrew Yates.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.