időjárás 7°C Elza 2021. December 1.
logo

Bekövetkezett, amit Milák Kristóf edzője még Tokióban megjósolt

Magyar Nemzet
2021.09.16. 15:37 2021.09.16. 16:02
Bekövetkezett, amit Milák Kristóf edzője még Tokióban megjósolt

Milák Kirstóf nyolc év után elhagyja Selmeci Attilát, és a jövőben a világbajnok Kapás Boglárka munkáját is irányító Virth Balázsnál készül tovább. Bekövetkezett tehát, amit az olimpiai bajnok úszó eddigi edzője még Tokióban megjósolt.

– Vannak olyan időszakok az ember életében, amikor elérkezik az idő a váltásra, szükségszerű a megújulás. Én most eljutottam ehhez a ponthoz. A tokiói olimpia sikereivel egy kimagaslóan eredményes időszak zárult le az életemben, ezekért a sikerekért nagyon hálás vagyok Selmeci Attilának, de úgy látom és érzem, hogy más irányokat kell keresni. Ezt is tesszük úgy, hogy közben mindketten továbbra is a BHSE színeiben maradunk – nyilatkozta Milák Kristóf klubja, a Honvéd Facebook-oldalán megjelent hírben.

Milák megjegyezte, új edzője és Kapás Boglárka személye új impulzust és lendületet ad neki a további munkához.

– Balázst azért választottam, mert másfajta kapcsolatot tudok vele kialakítani, lazább, közvetlenebb keretek között tudunk dolgozni. Balázzsal próbálunk az eddig járt úton haladni, de megnyugtató az a tudat, hogyha bármiféle elakadás lenne a felkészülésemben, szakmai segítségért fordulhatunk Selmeci Attilához. Jövő héten kezdjük el közösen a munkát az új edzőmmel, onnantól kezdve száz százalékban ő felel a felkészítésemért – fűzte hozzá a Tokióban a 200 méteres pillangóúszásban aranyérmes, 100 méteren pedig ezüstérmes úszó.

Selmeci Attila már Tokióban utalt arra, hogy mivel a nyáron lejár a szerződése, akár elválhatnak az útjaik Milákkal. Most elárulta, már a 2019-es kvangdzsui világbajnokság után felvetődött a szakítás lehetősége, ám akkor abban állapodtak meg Milákkal, hogy az olimpiáig folytatják.

– Most harag és csalódottság nélkül lépünk tovább, nincs bennem semmiféle tüske, ugyanakkor érzelmileg nekem is kell egy kis idő a válás feldolgozására, hiszen az elmúlt nyolc évben több időt töltött velem, mint a szüleivel. Úgy gondolom, Virth Balázs az egyik legjobb választás erre a szerepre, hiszen hozzám hasonlóan ő is roppant türelmes ember, talán még türelmesebb is, mint én, és Kristóf egyéniségéhez, mentalitásához pontosan ilyen emberre van szükség – mondta Selmeci Attila, aki marad a Honvédnál és segíti az úszószakosztály munkáját.

Virth Balázs arról beszélt, óriási felelősség egy ilyen kvalitású sportoló edzéseit átvenni, pláne a csúcson, de amennyire nagy súlya van ennek a feladatnak, olyannyira megtisztelő is a felkérés.

– Hatalmas a motiváció, a feladat nehézségét pedig az adja, hogy mostantól két klasszis sportolóval kell együtt dolgoznom, de Boginak és Kristófnak is elmondtam: egyiket sem áldozom fel a másikért, mindenki azt a munkát kapja tőlem, amitől jól működik és sikeres. Ezek az edzések hatvan százalékban találkoznak egymással, így jól össze lehet hangolni a két versenyző munkáját. Természetesen Kapás Bogi véleményét is kikértem erről a helyzetről, ő pozitívan fogadta a változásokat, nagyon motiválja, hogy egy olimpiai bajnokkal készülhet együtt – nyilatkozta Virth Balázs.

Borítóképen: Milák Kristóf itt még Selmeci Attilával