Döntőbe illő csoportmeccs lesz Párizsban, Messi készül a City ellen

Kedden folytatódnak a labdarúgó Bajnokok Ligájának a csoportmeccsei. Lesz egy döntőnek is beillő találkozó, amelyen a PSG a Manchester Cityt fogadja, a három magyart foglalkoztató Leipzig számára kötelező a győzelem a Club Brugge ellen, a Real Madrid pedig a századik BL-győzelmére készül.

Magyar Nemzet
2021. 09. 28. 8:36
FBL-EUR-C1-PSG-TRAINING Fotó: FRANCK FIFE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két olyan csapat találkozik ma a Bajnokok Ligája csoportkörében, amelyek végső győzelme sem számítana nagy meglepetésnek. A Paris Saint-Germain a Manchester Cityt fogadja, és ezzel a legutóbbi két döntő vesztesei csapnak össze Párizsban, ám a helyszín ellenére a pillanatnyi formák alapján az angolok tűnnek esélyesebbnek. Szombaton például a májusi fináléban elszenvedett vereségért a bajnokságban vágott vissza a Chelsea-nek, hetek óta magabiztos futballal menetel, ugyanakkor a PSG roppant nyögvenyelősen gyűjtögeti a pontjait. A párizsiak mestere több játékosára kérdőjelesen vagy egyáltalán nem számíthat, a legfrissebb hírek szerint azonban (képünkön) bevethető állapotban lesz. 

A csoport másik meccsén a három magyart, Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot foglalkoztató RB Leipzig a belga Club Brugge-t látja vendégül. A lipcseiek önbizalomnövelő 6-0-s győzelemmel hangoltak a BL-re a Hertha ellen, a versenyben maradáshoz elengedhetetlen számára a három pont.

A D csoportban a legtöbb BL-meccsel büszkélkedő, 280 találkozónál járó Real Madrid az újonc moldovai Sheriff Tiraspolt fogadja, amelynek eddig története során egyetlen találkozója volt a főtáblán: a nyitókörben otthon 2-0-ra nyert a Sahtar Donyeck ellen. A Real Madrid mindössze egy győzelemre van a BL-ben a százas határtól, amelyet első klubként érhet el. Az AC Milan 2014 tavaszán játszott utoljára hazai közönség előtt Bajnokok Ligája-mérkőzést, akkor az Atlético Madrid állította meg a nyolcaddöntőben, és most a nagy visszatérés is az Atlético ellen lesz. Stefano Pioli, az olaszok vezetőedzője nem véletlenül mondta, hogy ez a vágy és a lelkesedés estéje lesz, mert muszáj győzelemmel kiengesztelni a BL-sikerekre éhes, egykor elkényeztetett milánói szurkolókat.
 

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, keddi mérkőzések. A csoport: PSG–Manchester City 21.00 (tv.: M4 Sport), RB Leipzig–Club Brugge 21.00 (Sport2). B csoport: Porto–Liverpool 21.00, AC Milan–Atlético Madrid 21.00, C csoport: Ajax–Besiktas 18.45 (Sport2), Dortmund–Sporting 21.00, D csoport: Sahtar Donyeck–Internazionale 18.45 (Sport1), Real Madrid–Sheriff Tiraspol 21.00 (Sport1).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.